Bărbatul care a lovit un polițist cu mașina, pe o plajă din Mamaia, a fost reținut

Data publicării:
politist pe plaja fb politia romana

-De ce l-ai lovit pe poliţist?

-Cât ai băut?

-Erai atât de beat încât nu ţi-ai dat seama ce faci?

-Nu te-ai gândit că o să-l răneşti?

El este bărbatul care a pus în pericol viaţa unui poliţist, după ce agentul l-a prins la volanul unei maşini de teren care intrase pe nisip, în staţiunea Mamaia.

Cosmin Anişca, administratorul unei plaje: „Am fost solicitaţi de către serviciul nostru de plajă, la 6:50, am sunat la organele abilitate, am dat numărul de înmatriculare, după care am luat din nou legătura cu paznicul. Ne-a spus că a plecat de plaja şi s-a dus spre aia vecină.”

Manevrele făcute de şofer au fost surprinse şi de camerele de supraveghere.

În câteva minute de la apelul la 112, pe plaja au ajuns un poliţist şi un jandarm. Agentul i-a cerut şoferului să scoată maşina de pe nisip, dar şi-a dat rapid seama că nu este o idee bună.

Proprietarul autoturimsului - în care se afla o sticlă de băutură - abia se mai ţinea pe picioare, aşa că poliţistul s-a urcat la volan şi i-a cerut bărbatului să treacă pe scaunul din dreapta. După ce a mutat maşina pe asfalt, agentul s-a dat jos, moment în care bărbatul s-a urcat la volan şi a demarat. În încercarea de a-l opri, poliţistul s-a prins de portieră, însă a fost aruncat pe asfalt.

După ce a fugit cu mașina, bărbatul a mai condus aproximativ un kilometru și s-a oprit într-un stâlp. Tot aici a fost prins de un echipaj de la poliție și dus la spital pentru prelevarea de probe biologice”, relatează Iulia Stanciu, reporter Digi24 Contanţa.

Medicii au stabilit că avea o alcoolemie de 2 la mie. Poliţistul, care a fost rănit, a ajuns şi el la spital, pentru îngrijiri.

Cristina Scurtu, medic de gardă al Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa: „A declarat că a fost acroşat de un şofer aflat sub influenţa alcoolului, acuza dureri costo-lombare. A primit tratament simptomatic, calmante şi sperăm să fie bine.”

Cel care a provocat totul nu e la prima întâlnire cu poliţiştii. În ultimii ani el a avut mai multe dosare penale pentru conducere fără permis şi alte infracţiuni rutiere. N-a fost însă trimis în judecată în niciunul dintre aceste cazuri.


Actualizare 16:00. Bărbatul care a lovit un poliţist cu maşina pe plaja din Mamaia a fost reţinut de poliţişti. Anchetatorii i-au făcut dosar penal pentru ultraj. 

Incidentul s-a petrecut în această dimineaţă, în jurul orei 8.30, pe o plajă din nordul staţiunii Mamaia.

Un echipaj mixt, format dintr-un poliţist şi un jandarm, a observat o maşină pe plajă. Pentru că cel mai probabil şoferul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţistul s-a urcat la volan - cu proprietarul maşinii pe scaunul din dreapta, pentru a scoate maşina din nisip.

După ce a ieşit din maşină, poliţistul a cerut actele de identitate ale şoferului, moment în care acesta a pornit maşina. Atunci, poliţistul a urcat pe scara din dreapta a maşinii, ţinându-se de stâlpul vehiculului. Cum şoferul a atins alte maşini şi s-a oprit într-un stâlp, poliţistul s-a dezechilibrat şi a căzut.

Şoferul a fost prins de un alt echipaj de poliţie şi dus la Spitalul Judeţean Constanţa pentru prelevare de probe biologie. Analizele au arătat că acesta avea o alcoolemie de 2 la mie în sânge.

Şi poliţistul, care acuză dureri la coloană şi la mâna dreaptă, a fost la Spitalul Judeţean din Constanţa, pentru investigaţii suplimentare. El este în afara oricărui pericol şi a părăsit spitalul.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri