Bărbatul imobilizat de jandarmi cu spray lacrimogen la Vatra Dornei a murit

Data actualizării: Data publicării:
jandarmi spray lacrimogen

Bărbatul din Vatra Dornei care a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost imobilizat cu spray lacrimogen, a murit. El fusese reclamat că a atins în mod indecent o fetiță.

Bărbatul ajunsese în stare gravă la spital, în comă profundă, după ce a fost implicat, vineri seara, într-o altercație cu jandarmii din oraș.

Bărbatul și-a pierdut cunoștința după ce s-a opus încătușării, iar jandarmii au folosit spray lacrimogen.

Medicii de la Spitalul din Vatra Dornei suspectau că bărbatul suferise un infarct.

Echipajul de jandarmi a fost chemat de un părinte, care a reclamat că fiica sa de 12 ani ar fi fost atinsă de un individ având circa 50 de ani. Jandarmii au reușit să-l scoată pe bărbat din zona spectacolului, dar, în momentul în care au vrut să-l imobilizeze și să-l încătușeze nu au reușit sub nicio formă să facă acest lucru. Aproape 10 minute doi jandarmi bărbați au stat deasupra bărbatului și au încercat să-i scoată mâinile de sub el pentru a-l încătușa. Nu au reușit și a intervenit și o femeie-jandarm, care la un moment dat îi pulverizează bărbatului spray lacrimogen direct în față.

Intervenția jandarmilor este cel puțin discutabilă, pentru că procedurile lor spun că spray-ul lacrimogen nu poate fi pulverizat de la o distanță mai mică de un metru și jumătate, în niciun caz în față.

După momentul intervenției femeii-jandarm, bărbatul își pierde cunoștința. La un moment dat apare și un polițist în zonă, însă bărbatul nu mai mișcă și este pur și simplu târât până la mașina de intervenții. Intrase în comă și a ajuns la spital în stare foarte gravă.

Acum, Jandarmeria face o anchetă pentru că trebuie să stabilească dacă există vreo legătură între starea de sănătate a bărbatului și intervenția jandarmilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri