Bărbatul în vârstă lovit în Piața Victoriei a fost audiat la poliție

Data actualizării: Data publicării:
batran

A început ancheta în cazul scandalului de sâmbătă din Piaţa Victoriei, când doi bărbaţi s-au luat la bătaie. A fost chemat la poliţie pentru explicaţii bărbatul mai în vârstă care a lovit cu rucsacul un protestatar şi a fost pus apoi la pământ de acesta.

Oamenii legii vor să reconstituie cele întâmplate în faţa Guvernului si, potrivit bătrânului, au trimis chiar o maşină să-l ia de acasă. Bărbatul este însă hotărât să nu depună plângere.

Zice: sunteți domnu', zice: am trimis o mașina să vă ia, nu e nevoie să vă deplasați că nu-mi place să vin cu mașina poliției. Doi. O doamnă m-a sunat, ofițer. Și-am spus: nu-mi place, dar m-a surprins, e o mașină în drum pre dumneavoastră. Deși se dă bărbat, m-a lovit pe la spate ca un laș. Eu umblu cu sacul unde am mâncare, apă, cum umblu de obicei, a fost foarte insistent, și în momentul când mi-a spus: comunistule, securistule, i-am spus cară-te. Nu știu ce naiba am mai zis, mi-am continuat drumul. Când i-am dat cu sacul, fiind mai mic de statură, i-a căzut telefonul, s-a desfăcut. Nu m-am oprit, am mers mai departe, și m-am trezit cu un pumn, cu un box în ochi,” a povestit bărbatul.

Bărbatul a fost chemat din nou la poliție și, spune acesta, mâine va veni însoțit de avocatul său și, în continuare își va menține decizia de a nu depune plângere. Motivul, a precizat acesta, este că nu are încredere în autoritățile statului. Acesta a spus că nu are resentimente față de persoana care l-a agresat și că nu ar fi trebuit să se ajungă la astfel de acte de violență și a adăugat că pe viitor ca evita Piața Victoriei. 

Decizia municipalității de a organiza un târg de Crăciun - pentru prima oară - în Piața Victoriei a dat naștere, sâmbătă dimineața, unei dispute între angajații Primăriei Capitalei, veniți să instaleze echipamentele, și câţiva protestatari aflaţi în acest loc în care se desfășoară, cu predilecție în ultimul an, mitinguri antiguvernamentale. Ulterior, tensiunea, dar şi numărul protestatarilor au crescut şi s-a ajuns la îmbrânceli cu jandarmii. În cele din urmă, primarul Gabriela Firea a anunțat că renunță să mai organizeze târgul în Piața Victoriei, pe care îl va muta în altă parte, însă totodată face acuzații grave: instituțiile abilitate ale statului nu apără Constituția!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri