Bărbatul urmărit ca-n filme de poliție prin Craiova a fost prins

Data publicării:
polititisti

Bărbatul care a alertat vineri tot oraşul Craiova a fost prins. Scăpat de poliţişti după o urmărire ca-n filme pe străzile oraşului, el a fost prins şi audiat în cele din urmă. În trecut, individul fusese condamnat pentru trafic de migranţi. Acum i s-a întocmit dosar penal pentru că s-a urcat la volan și a condus fără permis.

- Aţi auzit că s-a tras?
- Am auzit. Dar până când ...dar se întâmplase când se întâmplase, povestește un martor ocular.
- V-aţi speriat când aţi auzit împuşcăturile?
- Dar nu ştiam parcă erau petarde. După animale, după păsări, ceva ...

Incidentul s-a petrecut în doar câteva minute, spun martorii, care au crezut că sunt spectatori la o scenă dintr-un film. În jurul prânzului un echipaj de poliţie care patrula pe un bulevard din Craiova a observat la volanul unei maşiuni o mai veche cunoştinţă: un bărbat fără permis. Agenţii i-au făcut semn să oprească, moment în care individul a accelerat.

„Am înţeles că nu a oprit la semnalul poliţiei pe bulevard. Şi că avea viteză. Şi l-au urmărit. Am înţeles că se ascunde prin aceste grădini. Nu ştiu dacă se ascunde, dar nu l-au găsit”, a declarat un martor ocular.

Cu poliţia pe urmele sale, bărbatul a intrat pe o alee unde îl aştepta o altă maşină. Poliţiştii l-au somat şi apoi au tras mai multe focuri de armă. I-au pierdut însă urma.

„Întrucât conducătorul autoturismului a refuzat să oprească, au fost executate mai multe focuri de armă, atât de avertisment, cât şi asupra autoturismului respectiv. Ulterior şoferul a abandonat autoturismul şi s-a urcat într-o altă maşină”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Bărbatul căutat a fost prins şi audiat. I-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis. Acesta fusese arestat şi în 2013 de către DIICOT pentru de trafic de migranţi. Autorităţile americane au avut dovezi că a dus la cerşit în America 600 de oameni.

A fost condamnat la un an de închisoare. Anul acesta, în ianuarie, bărbatul a rămas fără permis în Craiova pentru neacordare de prioritate. La câteva săptămâni a fost prins din nou la volan şi i s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri