Barcelona. Asiaticii, vedetele Congresului Mondial de Comunicaţii Mobile

Data publicării:
2602 20gadget 20barcelona-51583

În domeniul telefoniei mobile, bătălia pentru supremaţie este dură. Marile firme din Asia conduc detaşat competiţia cu restul lumii. S-au distins în competiţie producătorii din Coreea de Sud, spre care se îndreaptă atenţia împătimiţilor de dispozitive inteligente.

Producătorii de la Samsung vin de data aceasta cu o surpriză. Este vorba de o tabletă de 8 inch, cam 20 de centimetri, care pe lângă toate funcţionalităţile unei tablete este şi telefon mobil.

LG vine cu noutăţi software

Un alt jucător de mare calibru este compania LG. Vârful de serie al acestui brand este un telefon disponibil doar pe piaţa din Coreea şi Japonia. Pentru restul lumii, noutăţile fac parte mai degrabă din domeniul software.

O alta noutate lansată la Barcelona se referă la softul care până acum ne permitea să vedem de pe telefonul mobil ceea ce dorim pe ecranul unui televizor. Cei de la LG au făcut un soft capabil de două lucruri deodată. Pe de o parte, să vedem ceea ce dorim pe televizor, pentru ca mai apoi să continuăm să folosim telefonul pentru emailuri sau jocuri.

Al treilea competitor de marcă în lumea telefoniei mobile vine tot din Asia. Compania chineză Huawei a intrat de curând în rândul producătorilor de top şi este dornică să-şi menţină poziţia. Huawei au venit cu cel mai rapid telefon din lume la capitolul internet pe telefonul mobil. Este vorba de acest Huawei Ascend P2.

Congresul Mondial de Comunicaţii Mobile de la Barcelona a atras nu mai puţin de 300.000 de specialişti din domeniu. Pentru oraşul spaniol, ediţia din acest an este o adevărată gura de oxigen din punct de vedere economic. Evenimentul va aduce încasări de 300 de milioane de euro, pentru companiile locale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri