Baroul Bucureşti: Excluderea lui Ponta, discutată dacă Universitatea îi retrage titlul de doctor

Data publicării:
ponta -resized - Mediafax-1

Decanul Baroului Capitalei a explicat că solicitarea europarlamentarului Monica Macovei de excludere a premierului din avocatură a fost făcută deoarece Victor Ponta a fost primit în corpul avocaţilor, în 2005, în baza titlului de doctor, şi nu în urma unui examen.

"În realitate, consiliul se poate pronunţa în această chestiune după ce Universitatea Bucureşti decide dacă se aprobă sau nu se aprobă cererea de renunţare la titlul de doctor a premierului Victor Ponta. Consiliul Baroului nu se poate pronunţa pe acest subiect, pentru că nu cunoaştem un punct de vedere al instituţiei care a emis documentul", a spus Ion Ilie-Iordăchescu.

Europarlamentarul Monica Macovei i-a cerut, marţi, decanului Baroului Bucureşti să îl excludă pe Victor Ponta din avocatură, pe motiv că renunţarea la titlul de "doctor în drept" anulează diploma pe baza căreia a fost primit în avocatură.

Monica Macovei solicită excluderea lui Victor Ponta din Baroul București

"Ponta a intrat în avocatură "fără examen" şi folosind un titlu de "doctor" obţinut prin furt. Am solicitat astăzi Baroului Bucureşti să îl excludă pe Victor Ponta din avocatură, întrucât renunţarea la titlul de "doctor în drept" anulează diploma pe baza căreia a fost primit "fără examen" în avocatură", a precizat Macovei într-un comunicat remis, marţi, Mediafax.

Macovei consideră că, dacă vrea să mai fie avocat, Ponta trebuie să dea examen şi să parcurgă toate căile de pregătire, ca orice alt candidat.

În opinia Monicăi Macovei, Ponta nu poate renunţa la titlul de "doctor" fără să piardă titlul de conferenţiar universitar, fără să fie exclus din profesia de avocat şi fără să returneze banii câştigaţi prin acest titlu, inclusiv prin contractele cu statul pe care le-a avut ca avocat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri