Baschetbalişti americani, înjunghiaţi pe o terasă la Brăila. Cercul de suspecți al polițiștilor

Data actualizării: Data publicării:
baschetbalisti
Foto: debraila.ro

Doi americani, veniţi în România să joace baschet pentru un club din Brăila, au fost înjunghiaţi, la o terasă din oraş. Pentru că unuia dintre ei, i-a fost perforat plămânul, medicii au decis să-l transfere, la Spitalul Floreasca din Capitală, unde i s-au făcut mai multe investigaţii. Poliţiştii spun că, au un cerc de suspecţi, din care se remarcă un interlop periculos, care a făcut închisoare pentru proxenetism şi viol, în Spania. Cazul e urmărit, cu atenţie, de Ambasada Statelor Unite la Bucureşti.

Ana-Maria Dobre- jurnalist Digi24: „Cei doi bachetbalişti au fost atacaţi chiar pe terasa clubului din spatele meu, în jurul orei 2 dimineaţa, când unul dintre agresori s-ar fi dus la masa acestora şi i-ar fi ameninţat cu un cuţit”.

De aici, totul a degenerat într-o încăierare cu pumni, sticle şi mai multe lovituri de cuţit, conflict care s-a încheiat în plină stradă. Victime au fost baschetbaliștii americani Darrel Bowie, de 25 de ani, și Joseph McClain, de 24 de ani, legitimați la ACS Cuza Sport Brăila. La spitalul de urgenţă au fost resuscitaţi şi apoi medicii i-au operat târziu în noapte.

Cu un plămân perforat, Darrel Bowie a fost preluat de un elicopter Smurd şi dus la Spitalul Floreasca din Capitală.

„E conștient, e un sportiv, este tânăr, se va reface”, dă asigurări Angel Trifan - medic Şef UPU-SMURD Galaţi.

Anchetatorii au deschis un dosar penal, iar potrivit unor surse, pe lista suspecţilor s-ar afla temutul interlop „Dasaev", pe numele lui Daniel Gabriel Husein. Brăileanul a fost eliberat dintr-o închisoare din Spania în urmă cu 4 ani, unde a fost încarcerat pentru proxenetism şi viol.

Citiți și: Cine este Daniel Gabriel Husein, interlopul care i-ar fi înjunghiat pe baschetbaliști în Brăila

Martori la întreaga scenă au fost mai mulţi colegi de-ai baschetbaliştilor, care au fost audiaţi de anchetatori.

„Se desfăşoară activitaţi de localizare şi identificare a autorilor, cercetările fiind conduse de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila”, a declarat Geanina Niculae, agent de poliția la IPJ Brăila.

Cei doi tineri americani au venit în Brăila în urmă cu o săptămână, iar luni ar fi urmat să înceapă antrenamentele.

„Nu știu să vă spun la acest moment, dacă vor rămâne sportivii americani sau nu, cu siguranţă vor înclina spre a se întoarce în America”, a declarat Mircea Totolici, managerul clubului „Cuza Sport” Brăila.
„Noi nu suntem de acord cu aceste ieşiri nocturne ale jucătorilor, dar suntem totuşi în anul 2018, o ţară europeană, nu putem tolera astfel de ieşiri ale unor indivizi care se cred mai presus de lege”, a spus Mircea Totolici.
„Nu cred că a fost timpul necesar să socializeze atât cu oameni de acest tip, de lume interlopă, cât mai ales de a intra în astfel de cercuri vicioase”, a mai declarat el în legătură cu împrejurările în care s-a produs incidentul.

Ambasada SUA la Bucureşti a transmis presei din România că „a luat cunoştinţă de acest caz şi urmărește îndeaproape incidentul".

Acesta nu este singurul act de agresiune în care sunt implicaţi sportivi de peste Ocean. În 2011, un alt baschetbalist, Chauncey Hardy, a fost lovit cu pumnul într-un club din Giurgiu. Ulterior, a decedat. După un proces de lungă durată, agresorul a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte. Ulterior, acesta a fost eliberat condiţionat cu doi ani mai devreme.


Atac sângeros în Brăila. Doi baschetbalişti americani de culoare, care activează la clubul Cuza Sport din oraş, au fost atacaţi azi-noapte cu sticle şi un cuţit. S-a întâmplat pe o terasă din centrul Brăilei.

baschetbalisti
Foto: debraila.ro

ACTUALIZARE: Cei doi baschebalişti americani înjunghiaţi pe o terasă din Brăila sunt stabili, echilibraţi, fiind internaţi la Terapie Intensivă. Cel care se află în stare gravă, ar putea fi transferat la Bucureşti.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Brăila au declarat, pentru News.ro, că sportivii care au ajuns la spital aveau multiple plăgi.

”Este vorba despre doi pacienţi, unul de 24 de ani, altul de 26 de ani, victimele unor agresiuni. Cel de 26 de ani are plăgi toracice penetrante, cel de 24 de ani multiple plăgi penetrante abdominale şi toracice. S-a intervenit chirurgical, acum se află la Terapie Intensivă, echilibraţi”, a declarat dr. Alina Neacşu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Brăila. 

Citiți și: VIDEO. Baschetbalistul Darrel Bowie, înjunghiat la Brăila, a fost adus la Bucureşti

Potrivit acesteia, starea celui de 24 de ani este mai gravă.

”Aşteptăm evoluţia post intervenţie chirurgicală şi, dacă starea lui se deteriorează, va fi transferat la Bucureşti unde s-a luat deja legătura cu un spital”, a mai spus Alina Neacşu. 

Întrebată care este natura plăgilor, Alina Neacşu a precizat că sunt multiple plăgi penetrante, cel mai probabil produse de un cuţit.

Citiți și: Patronul echipei: Toți jucătorii sunt speriaţi pentru că nişte interlopi i-au atacat, vrând să braveze

 

Citiți și:  Reacția ambasadei SUA după ce doi baschetbalişti au fost înjunghiați

Baschebaliştii Darrel Bowie si Joseph McClain, de la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din municipiul Brăila.

”În jurul orei 2.00, doi cetăţeni americani au intrat într-un conflict spontan cu alte persoane aflate pe terasa unui bar din Brăila. În timpul conflictului, cei implicaţi şi-au aplicat lovituri, în final cei doi cetăţeni americani fiind înjunghiaţi. Se pare că este vorba despre un cuţit”, a declarat Geanina Niculae, din partea IPJ Brăila, citată de News.ro.

Potrivit acesteia, victimele au fost transportate la spital, iar poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

”De asemenea, se fac cercetări specifice de identificare a celor implicaţi în conflict. La această oră se vizionează imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale localului. Nu se ştie câte persoane au fost implicate în conflict, se fac căutări. Nu e nimeni la audieri în acest moment”, a mai spus Niculae. 

Sportivii au fost operaţi, Bowie fiind în stare gravă, cu plămânul perforat. 

Cazul amintește de scandalul din urmă cu câțiva ani, când un alt baschetbalist american, Chauncey Hardy, şi-a pierdut viaţa după un conflict izbucnit în noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011, în jurul orei 3:30, în clubul „Emotione” din Giurgiu. Baschetbalistul american, în vârstă de 23 de ani, ar fi vrut să danseze cu nişte tinere, dar a fost lovit cu pumnul în bărbie de Ionuţ Adrian Tănăsoaia şi s-a izbit cu capul de pardoseala sălii de dans. Agresorul americanului a fost condamnat definitiv la șapte ani închisoare cu executare, în 2014, dar, potrivit presei locale, a fost eliberat condiționat în mai 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri