Băsescu: Grijile nu sunt la mine, sunt la Guvern și la marea majoritate parlamentară

Data publicării:
basescu 20ecce 205492706 20mediafax 20foto 20bogdan 20iordache-40170

Traian Băsescu a fost întrebat de jurnalişti, în momentul în care ieşea de la vila de protocol cu snowmobilul, ce îşi doreşte de la Moş Crăciun. „Moş Crăciun sper să-mi aducă linişte (...) Grijile sunt la Guvern, eu nu mai am griji, nu mai am griji. La Guvern, la marea majoritate parlamentară, în niciun caz nu sunt la mine", a răspuns Băsescu râzând.

El a mai declarat că anul 2013 este, „din punct de vedere economic, un an riscant”, iar din punct de vedere politic este „un an care nu poate să ne pună probleme, pentru că avem o majoritate uriaşă şi un Guvern cu o susţinere populară şi parlamentară extraordinar de ridicată, ceea ce îi va permite să-şi îndeplinească toate cele asumate în programul anunţat cu ocazia învestiturii. Deci, cred că va fi un an formidabil pentru români dacă analizăm programul de guvernare", a adăugat Băsescu, precizând că şi-ar dori ca noul guvern să-şi realizeze promisiunile.

„Ar fi, dacă vreţi, şi o satisfacţie a mea. Ce nu s-a putut face datorită conjuncturii, cu guverne care au fost din partea dreptei, sper, aşa cum s-a angajat şi premierul, şiCrin Antonescu,şi majoritatea parlamentară, sper ca ceea ce ei au promis să poată face, pentru că românii vor fi fericiţi odată cu îndeplinirea a ceea ce au promis", a subliniat şeful statului.

„Viața poate fi și (...) cu puțină viață”

Întrebat ce le transmite de sărbători românilor,Traian Băsescua răspuns:„Să aibă pace în familii,bucurie, speranţă şi să se distreze. Până la urmă viaţa nu e numai din ceartă, din supărări, din tensiuni, din lipsuri, viaţa poate fi şi cu puţină bucurie, cu puţină relaxare, cu puţină viaţă".

Pe de altă parte, Băsescu a fost întrebat ce aşteaptă cadou de Crăciun, sub brad. „Ştiu eu, multe aştept, depinde ce mi se dă. (...) Îmi pot dori orice...aşa... nu pot să spun că-mi lipsesc şosetele sau pijamalele, dar s-ar putea să primesc o pijama şi o pereche de şosete", a răspuns preşedintele râzând.

În ceea ce priveşte eventuale surprize de Crăciun la care ar recurge, el a precizat că doar Moş Crăciun face surprize. „Surprize face Moş Crăciun, iar Guvernul poate fi un Moş Crăciun, să facă surprize plăcute, daruri", a mai spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, vor petrece Crăciunul la Predeal, unde au sosit în acest week-end. Familia prezidenţială este cazată la vila de protocol din această staţiune. Traian Băsescu a fost văzut şi sâmbătă în staţiune, când s-a plimbat cu snowmobilul.

Preşedintele Băsescu s-a aflat la Predeal şi în sâmbăta dinaintea alegerilor parlamentare din 9 decembrie.

Traian Băsescu a petrecut şi precedentul Revelion la Predeal.

Întrebat, duminică, dacă este Crăciunul sărbătoarea sa preferată, președintele a răspuns râzând: „Cel mai mult îmi place ziua mea de naștere”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri