Băsescu îl ironizează pe Iohannis: Unii se văd guvernatori de regiune. E o copilărie

Data publicării:
28 2002basescuregionaliyare-52148

Traian Băsescu i-a asigurat pe reprezentanţii românilor din Austria că împărţirea României pe regiuni nu se va face pe criterii etnice.

După ce iese legea trebuie o perioadă îndelungată. Eu evaluez la o perioadă de 2,3, 4 ani până când este pusă în aplicare reorganizarea administrativă. Nu există în momentul de faţă logistica funcţionării la nivel regional”, a declarat Traian Băsescu.

Deşi nu l-a nominalizat, preşedintele l-a ironizat pe Klaus Iohannis care s-a autopropus pentru funcţia de guvernator.

Acum este o bătălie, sunt unii care se văd guvernatori de regiune. Este o copilărie. Acesta este un proces dificil, întâi trebuie scoasă legea”, a continuat Traian Băsescu.

Citiţi şi

„KILOMETRUL 0”. Klaus Iohannis: Funcția de guvernator este o posibilitate

Traian Băsescu a transmis românilor din Austria un mesaj diferit de cel al Guvernului despre rolul judeţelor: „Nu le vom desfiinţa, dar probabil le vom goli de putere politică şi executivă mutând-o la nivel regional”.

Nicio competenţă de la judeţ nu va fi luată, în schimb competenţe care sunt acum la guvern vor fi transferate la regiuni, judeţte, autorităţi locale”, a spus Liviu Dragnea în 20 februarie.

În ciuda numeroaselor declaraţii pe tema regionalizării, Guvernul abia a început procesul de elaborare a unui proiect de lege în acest sens, un proces care trebuia să înceapă cu dezbateri într-o comisie interministerială. O structură care însă nu s-a constituit deocamdată. La începutul acestei săptămâni, ministrul anunţa că a trimis partidelor politice scrisori prin care le cerea să nominalizeze câte un reprezentant în consiliul consultativ, organism care va propune profilul viitoarelor regiuni. Cu toate că partidele şi-au arătat disponibilitatea, scrisorile de la Guvern nu au ajuns încă.

„PDL doreşte să partice la această dezbatere. Este normal, este firesc, important este să fie dezbateri serioase în care să fie luate decizii în consens”, declara în 25 februarie vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu.

Ministrul Administraţiei şi Dezvoltării a anunţat că în luna iulie proiectul de regionalizare va fi pus pe masa Guvernului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri