Batalionul „Călugăreni” revine în țară din Afganistan

Data actualizării: Data publicării:
calugareni

Batalionul 2 Infanterie Protecția Forței „Călugăreni” revine în țară din Afganistan, ceremonia de repatriere urmând să aibă loc vineri la sediul unității, informează Ministerul Apărării Naționale (MApN).

calugareni

„În cadrul misiunii NATO Resolute Support, cei 420 de militari ai batalionului au executat, în perioada februarie-august 2016, peste 2.300 de misiuni în provincia Kandahar, parcurgând 65.000 de kilometri îmbarcat și 2.000 de kilometri pe jos. Misiunile au constat în asigurarea securității bazei militare și a personalului forțelor coaliției, asistența și consilierea pentru forțele armate și de securitate afgane, proiecte în sprijinul educației, distribuirea de materiale și asistență umanitară”, se arată în comunicatul ministerului, citat de Agerpres.

MApN amintește că Batalionul 2 Infanterie „Călugăreni” a executat, până în prezent, următoarele misiuni în afara statului român: UNAVEM (1995) și MONUA (1998-1999) în Angola, „Antica Babilonia” în Irak (2005), ISAF (2006-2007, 2011) și „Resolute Support” (2016) în Afganistan.

Pentru profesionalismul dovedit în timpul misiunilor internaționale, Drapelul de luptă al Batalionul 2 Infanterie „Călugăreni” a fost decorat cu Medalia „În serviciul păcii” (pentru misiunea UNAVEM III), Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler, cu însemn pentru război, Medalia „NATO-Non-Article 5” (pentru misiunea ISAF), Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Ofițer, cu însemn de război, pentru militari, și Emblemele de onoare ale Armatei României, Statului Major General și Forțelor Terestre, a mai precizat sursa citată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri