Bătuți de jandarmi | Mărturiile protestatarilor pașnici din imaginile devenite virale

Data actualizării: Data publicării:
batut

Am rămas cu toții în minte cu imaginile terifiante de la protestul diasporei. Bărbați cu mâinile ridicate în semn de pace loviți cu brutalitate de jandarmi, femei în scaun cu rotile împinse de forțele de ordine, părinții care nu știu pe unde să-și mai ascundă copiii. Toate au fost surprinse de cameramanii Digi24, dar și de protestatarii din piață.

Ionuţ Ghiţă este unul dintre oamenii care acuză jandarmeria că a lovit protestatari paşnici. A postat pe reţelele de socializare imagini în care, deşi este cu mâinile ridicate, este lovit cu bastonul peste piept de unul dintre militari.

Ionuț Ghiță, protestatar: Vreau să spun că sunt apolitic, nu sunt nici cu PSD, nici cu PNL, nu mai dorim pe absolut nimeni. Ieşim pentru noi, pentru viitorul nostru, pentru copiii noştri, pentru un trai mai bun! Eu zic că jandarmii au făcut un abuz şi au acţionat la ordin. Nu aveau de ce să facă chestia asta.

Alţi oameni au transmis, la rândul lor, ciocnirile dintre oamenii din stradă şi forţele de ordine.

Lidia Iștoc, protestatar: Nici măcar nu se scanda ceva, gazele pur şi simplu au început să vină, nu ştiu dacă au fost oameni la care să nu ajungă, pentru că veneau din toate părţile. Eu am înţeles că voiau să evacuaze Piaţa Victoriei şi atunci oamenii au început să alerge pe toate bulevardele şi străzile din jur, eu am mers spre Aviatorilor.

„M-au bătut! Aveam mâinile ridicate şi au dat în mine”, a povestit un alt protestatar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri