Baze de date din gunoi. Documente de la instituții publice pot fi găsite de oricine în pubele

Data publicării:
document gunoi

Angajaţii Ministerului de Justiţie s-au apropiat curioşi de echipa Digi24 care scotocea prin documentele aruncate la gunoi. S-au mirat şi ei.

Întrebat dacă la minister nu sunt aparate care să toace hârtiile, unul dintre aceștia a spus: „Au aparate, dar uitaţi cum le aruncă. Cum nu au aparate? Fiecare birou are aparate de tocat”.

Printre grămezile de hârtii aruncate, reporterii Digi24 au găsit şi documente de la Ministerul Dezvoltării. Este vorba despre un proiect despre achiziţionarea echipamentelor specifice pentru situaţii de urgenţă.

Tot la ghenă se pot verifica şi societăţile comerciale. Într-unul dintre documentele găsite sunt mai multe detalii despre operaţiuni financiare făcute în decursul timpului de diverse societăţi, toate au datele de identificare.

Problema este că la îndemâna oricui sunt şi datele unor persoane particulare. Vorbim de un contract pentru acordarea unui împrumut. De aici aflăm date despre persoana respectivă, faptul că s-a împrumutat cu 23.000 de lei, faptul că locuieşte în Ilfov. Avem parte chiar şi de o copie a cărţii de identitate.

În urmă cu o săptămână, jurnaliştii de la Vice.com descopereau şi ei lucruri extrem de interesante în pubelele ministerelor.

„La Ministerul Justiţiei am dat de o decizie prin care i se mărea salariul unui judecător de la Judecătoria Timişoara. Acest domn judecător cu care nu avem nimic are un salariu de aproximativ 90 de milioane de lei”, spune Alexandru Vărzaru, jurnalist Vice.com.

Oficialii Ministerului Justiţiei pretin că documentele aruncate la gunoi sunt ciorne fără importanţă. Celelalte instituţii încă nu au reacţionat. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri