Beiu, satul prin care premierul s-a plimbat cu barca, va avea dig împotriva inundațiilor

Data publicării:
beiu inundat

Locuitorilor din Beiu digul nu le va aduce înapoi lucrurile distruse, dar gândul că pe viitor vor fi feriţi de ape îi mai alină.

În mai puțin de două luni, în locul sacilor de nisip se va ridica un dig înalt de doi metri și jumătate. Autoritățile speră că peste 1.300 de gospodării vor fi astfel ferite de inundații.

Constructorul a ajuns deja în comună şi promite că va începe lucrările imediat ce vremea va permite.

„Vom avea aici trei excavatoare, trei buldozere și trei cilindri compactare, plus patru autobasculante pentru transportul materialului”, spune Corneliu Novac, reprezentantul firmei de construcții.

„Digurile vor fi construite din pământ, din terasamente locale, consolidări de piatră, din beton”, spune Ion Barbu, directorul sistemului de gospodărire al apelor Teleorman.

Premierul Victor Ponta a vizitat în luna aprilie satul Beiu din judeţul Teleorman, unde, alături de vicepremierul Liviu Dragnea, a traversat zonele inundate într-o barcă pneumatică.

„Cred că a contat. Suma necesară s-a alocat într-un timp foarte scurt, deja avem constructorul în localitate”, spune primarul din Ştorobăneasa, Ioana Mageranu.

Autorităţile locale susţin că digul va fi gata în luna august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri