Bilanț crunt pe șoselele României, după minivacanța de Rusalii

Data publicării:
accidente

Cel puţin 17 oameni au murit pe şosele în scurta vacanţă de Rusalii. Bilanţul Poliţiei pe doar două zile, sâmbătă și duminică, este crunt: 46 de accidente soldate cu victime şi 71 de persoane rănite, dintre care 35, în stare gravă.

Nouă accidente au fost numai pe Autostrada Soarelui, unde doi oameni au murit, 13 au fost răniţi, iar zece maşini au fost distruse.

Acest bilanț nu ia în calcul și accidentele petrecute luni, când a fost a doua zi de Rusalii, zi liberă, și mii de oameni s-au întors acasă după minivacanța petrecută la mare sau la munte.

În majoritatea cazurilor, de vină a fost viteza excesivă, neadaptată la şoselele stricate sau în lucru, spun poliţiştii.

Revenirea din vacanţa de Rusalii a fost o trezire bruscă realitate pentru şoferi. Au fost coloane pe Autostrada Soarelui, la staţia de taxare de la Feteşti, dar şi pe A1 Bucureşti - Piteşti, din cauza lucrărilor de reparaţii.

Ultima zi de vacanță, petrecută pe drum

De câteva luni, şoferii care circulă pe Autostrada Bucureşti-Piteşti au de trecut un test al răbdării, atunci când ajung în zona podului de peste râul Argeş, aflat în reparaţii.  Aici se formează cozi pe kilometri întregi, din cauza îngustării benzilor. Cu dificultate s-a circulat şi pe Autostrada Soarelui. Punctul nevralgic a fost staţia de taxare de la Feteşti - mulţi şoferi au achitat la ghişeu, deşi aveau la dispoziţie şi plata prin SMS. În plus, între localităţile Eforie Nord şi Agigea, judeţul Constanţa, circulația a fost restricţionată ore bune doar pe prima bandă a sensului de mers către Agigea, din cauza avarierii unei conducte de apă.

Aglomeraţie mare a fost şi la graniţă, după vacanţa de Rusalii. Mii de români au petrecut weekendul în staţiunile de pe litoralul bulgăresc, după care au de înfruntat ore de aşteptare. Cozile s-au format la punctul de plată a taxei pentru podul peste Dunăre. Telespectatorii Digi24 ne-au transmis că au aşteptat şi patru ore stând pe loc. Pe partea românească a graniţei, timpul de aşteptare este de aproximativ 30 de minute, spun poliţiştii de frontieră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri