BILANȚUL FURTUNII. 29 de localități din 16 județe au fost afectate

Data publicării:
furtuna

Zece minute au fost suficiente pentru ca vijelia să semene pagubă în comuna Cornăţelu din Dâmboviţa. Localnicii spun că vântul a fost atât de intens încât ţigla şi tabla au zburat de pe acoperiş. După o noapte în care au fost neputincioşi în faţa urgiei, de dimineaţă, când cerul s-a limpezit, oamenii au început să îşi numere daunele şi au încercat să repare casele.

Furtuna nu a iertat nimic în calea ei. A pus la pământ zeci de copaci şi a distrus mai multe culturi de viţă de vie. Oamenii spun că toată munca lor de până acum s-a dus pe apa sâmbetei.

„Mi-a luat tot. Grajdul, casa...A fost vijelie mare. Nu am putut să ies afară. Mi-a dat şi cu uşa în cap. Ne-a luat o cloşcă cu pui, ne-a omorât-o”, se plânge o femeie.

La Galaţi, vijelia a spulberat totul în calea ei. 30 de case au rămas fără acoperişuri, iar o gospodărie a fost distrusă în totalitate.

Peste 2.000 de pompieri şi poliţişti au intervenit toată noaptea în judeţele afectate de vijelie.

„Efectivele Ministerului Afacerilor Interne s-au mobilizat pentru a interveni în sprijinul populaţiei. În total, au acţionat peste 2.200 de poliţişti şi pompieri, cu 495 de autospeciale. Lucrătorii ministerului au rămas în alertă şi au acţionat şi pe parcursul nopţii, acolo unde a fost nevoie”, precizează Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

Meteorolgii nu vin cu veşti deloc îmbucurătoare. Specialiştii spun că va fi un weekend ploios.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri