Birouri închiriate cu ora

Data publicării:
biriu

Facem legătura între clienţii care au nevoie de o soluţie de tipar şi furnizorii care au soluţii”, spune Călin Pascu, antreprenor.

Călin a venit de doi ani în Bucureşti pentru a-şi dezvolta afacerea. Pentru că munca lui presupune întâlniri multe cu clienţii din ţară, a închiriat un birou doar pentru ziua în care merge la sediu. Împarte spaţiul de prezentare, cabina telefonică şi imprimanta cu alţi oameni de afaceri.

Aveam varianta să închiriez un birou unde să stau singur, cu anumite costuri. Pe de alta parte, să am un birou unde să fie alţi oameni cu care să vorbesc şi să fie mai practic. La început, se potriveşte mai bine să ai un spaţiu comun”, spune el.

Metoda i-a adus deja beneficii. Un „coleg” de birou l-a ajutat să îşi găsească un client în străinătate. Iar chiria pe care o plăteşte este de câteva zeci de ori mai mică faţă de închirierea unui spaţiu într-o clădire. Cum tarifele sunt calculate pe ore de lucru şi nu pe metrul pătrat, cel mai mic abonament este de 43 de euro pe lună, iar cel mai mare - 148 de euro.

În abonamentul minim, ei au incluse 25 de ore pe care le pot folosi oricând de la 9 la 21, abonamentul maxim este cel nelimitat”, explică Daniel Matei, reprezentantul unei firme care închiriază birouri.

Contabilii, programatorii şi consultanţii se numără printre profesioniştii care lucrează în spaţii neconvenţionale. Sistemul e în plină extindere. În nordul Capitalei, o firmă propune birouri de patru persoane cu 650 de euro pe lună şi se pregăteşte să deschidă alte trei centre de afaceri pe acelaşi format, dintre care două tot în Bucureşti.

Gradul de ocupare este de 90% pe partea de birouri instant”, a spus Adela Fabian, directorul de marketing al unei firme care închiriază birouri.

Cum cererea e în creştere, şi oferta e pe măsură. Anul acesta vor fi gata cei mai mulţi metri pătraţi de birouri din ultimii cinci ani.

Dacă anul trecut am avut maximum 100.000 de metri pătraţi, anul 2015 va depăşi 110.000 de metri pătraţi, discutăm de o creştere cu 10-15% a spaţiilor livrate”, a spus Andrei Botiş, directorul unei firme de imobiliare.

În Bucureşti sunt peste două milioane de metri pătraţi de birouri. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri