Biziday | O lege a bunului simț 

Data publicării:
coada ghiseu taxe

Moise Guran a lăudat propunerea și a precizat că trebuie verficat la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) dacă este fezabilă.

Teodor Tiță a făcut această propunere, după ce Guvernul a anunțat că va înființa „Comisia de tăiat hârtii” pentru e mai reduce din birocrație.

Eliminarea hârtiilor inutile e ceva care aduce cu o revoluție tăcută. Însă, cred eu, insuficientă. Pentru că eliminarea punctuală a unor documente sau trasee care implică și contribuabilul (persoană fizică sau companie) nu rezolvă decât o parte din problemă. Nu am niciun fel de îndoială că vor apărea alte hârtii, iar imaginația funcționarilor care vor trebui să își justifice atribuțiile e totuși mare. E greu de stabilit din Palatul Victoria cât de onest este șeful unei instituții oarecare atunci când spune că nu poate renunța să ceară un document”, scrie bloggerul.

Moise Guran a precizat că propunerea lui Teodor Tiță poate fi realizată cu ajutorul STS. Astfel, a subliniat că ar trebui întrebat STS-ul dacă dispunem de infrastructura necesară pentru a implementa o astfel de lege.

Jurnalistul s-a arătat convins să un astfel de sistem ar putea exista și la noi și a subliniat că deja există în străinătate. De asemenea, Moise Guran a arătat că implementarea acestei legi, care l-ar scuti pe cetățean de plimbatul hârtiilor, ar reprezenta un salt înainte pentru societatea românească.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri