Black Friday în România. Îmbulzeală în magazine, stocuri epuizate și site-uri blocate

Data publicării:
black friday mediafax

ACTUALIZARE 9.44. La Cluj, Black Friday a început la ora 6.00. Cel puţin 50 de persoane au stat la rând în faţa unui magazin, dintr-un mall din oraş, care anunţase preţuri cu 30 - 50% mai mici decât de obicei. Bătaia a fost pe televizoarele Smart, vândute cu 700 de lei mai puţin faţă de preţul iniţial.

La mare căutare au fost însă şi tabletele, smart-phone-urile, dar şi frigiderele. Au fost însă şi clienţi nemulţumiţi de reduceri, în special de cele afişate la frigidere. Conceptul Black Friday, preluat de pe piaţa americană, marchează intrarea în sezonul de cumpărături de iarnă, prin acordarea de reduceri semnificative de preţuri.

„Black Friday este o sărbătoare comercială. Am importat o sărbătoare și am făcut-o praf. Putem să facem niște strategii de marketing specifice pentru români, care să ajute la creșterea consumului”, a apreciat Stelian Muscalu, prezentatorul emisiunii „Business Club” de la Digi24.  

_____________________________________________________________________________________

Sunt reduceri substanţiale de Black Friday, iar cele mai mari dintre ele - la laptopuri, televizoare, telefoane mobile, aragazuri, frigideri şi maşini de spălat.

Iar în câştig nu ies doar clienţii, ci şi comercianţii, care fac vânzări uriaşe. Unii dintre ei se pot lăuda cu încasări într-o singură zi cât într-o lună.

Teoretic, Black Friday se ţine în ultima vineri din luna noiembrie. Retailerii de la noi au furat însă startul. Mai mult decât atât, ei au anunţat că vor păstra promoţiile pe tot weekendul, când oamenii au mai mult timp pentru cumpărături.

Sunt însă şi magazine care vor respecta tradiţia împrumutată a Vinerii Negre. Asta înseamnă că vor aplica reducerile vinerea viitoare, pe 29 noiembrie.

Ce spun oamenii despre Black Friday

În Capitală, goana dupa promoțiile de la Black Friday a început la primele ore ale dimineţii.

Important este sa strângi suficienţi bani în momentul în care vii la cumpăraturi. De găsit, găsești o grămadă de lucruri”, spune un bucureștean.

Reducerile „sunt acceptabile”, adaugă o tânără venită la cumpăraturi.

Un clujean spune, la rândul său, că a făcut o afacere bună. „Mai ales că fiul meu a spart un televizor în urmă cu 2 luni şi am profitat de această ofertă pentru a mai scoate din pagube”, a povestit acesta. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri