Blaga: E posibilă o guvernare alături de liberali, dacă va fi un curent majoritar în PNL

Data publicării:
1811 20blaga 20unu-34038

Vasile Blaga a spus, la „Ediție de campanie”, emisiune moderată de Elena Vijulie, că în sânul USL se duc lupte pentru ruperea uniunii, atât în interiorul partidelor, cât şi al alianţei, însă ARD nu acţionează în acest sens. „Noi nu am acţionat niciodată în vederea desfiinţării unui partid, eu nu doresc dispariţia PNL”, a afirmat liderul PDL.Referitor la posibilitatea unei guvernări a PDL alături de PNL, Blaga a spus: „Va fi posibilă o astfel de guvernare dacă curentul majoritar în PNL va spune că e mai bună o alianţă cu PDL. România nu are nevoie pe viitor de un guvern sprijinit de frânturi din alte partide. 2013 va fi un an foarte greu şi România are nevoie de un guvern puternic”.

Contează pe sprijinul maghiarilor

Vasile Blaga a vorbit şi despre posibilitatea ca PDL să fie chemat de preşedintele Traian Băsescu să formeze guvernul.

„Dacă PDL va fi chemat să încerce formarea guvernului, sigur că ar avea sprijinul celor din ARD, dar sigur că este nevoie de unul dintre cele doua partide mari, alături de maghiari. Eu cred că locul maghiarilor, şi aici nu ne potrivim cu USL, este în parlament”, a spus Blaga, adăugând că dacă acest lucru nu va fi posibil, va guverna altcineva.

Solicitat să nominalizeze un posibil premier, Vasile Blaga a ocolit un răspuns tranşant, preferând să amintească faptul că niciunul dintre cei propuşi în ultimele două campanii pentru această funcţie nu a ajuns la Palatul Victoria.

„În 2004, PSD îl avea candidat la preşedinţie pe Năstase şi la premier pe Geoană. În 2008, noi am defilat cu Stolojan şi nici el nu a mai dorit să devina prim-ministru”, a spus Blaga.

„Atunci când gândeşti o construcţie atât de amplă şi vrei să ajungi la o guvernare stabilă nu poţi să vii cu condiţii prealabile”, a încheiat Blaga. Acesta a adăugat că, în prezent, nu poartă negocieri cu nimeni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri