Bloc reabilitat doar pe hârtie, în Sectorul 2. Firma a încasat banii, dar nu a făcut lucrările

Data publicării:
blokul

Blocul se află pe Şoseaua Mihai Bravu, chiar vizavi de Primăria Sectorului 2. Firma care a câştigat contractul se cheamă Electrica Serv. Imobilul a intrat, teoretic, în procesul de reabilitare acum doi ani.

De la semnarea actelor până acum, firma a lucrat doar câteva săptămâni. Muncitorii au ridicat schelele, au schimbat cateva geamuri şi au plecat.

Reabilitarea acestui bloc a început în 2012, în toamnă. Au venit cu nişte deţinuţi. Au venit şi au dat de pe terase jos şi s-a sistat. Apoi, n-au mai venit decât în 2013, când, după ce am făcut foarte multe sesizări, au venit, tot aşa, ameninţându-i, au venit într-o săptămână şi ne-au pus termopanele la două scări şi ne-au lăsat”, spune Elena Nagea, administratorul blocului reabilitat.

Nemultumiti, locatarii s-au dus şi s-au plâns la primarie. Aşa au aflat că, în hârtii situaţia este alta. Şeful Direcţiei Investiţii şi Servicii Publice, Corneliu Drug, le-a spus că lucrările erau aproape gata.

95% terasă, 35% tâmplărie, 90% schelă. Nu făcuseră nimic din acestea”, susține, în schimb, Elena Nagea.

Responsabila de neînţelegerea creată ar fi firma aleasă de primărie să verifice cum sunt făcute lucrările de reabilitate. Fucomar Proconsulting SRL ar fi raportat lucrări realizate fictiv. Unicul acţionar al firmei, Corneliu Marian Furtună, nu-şi mai aminteşte cum au fost făcute raportările.

Disperaţi că de doi ani sunt nevoiti sa umble printre schele locatarii au cerut socoteală la primărie. Aici li s-a spus că instituţia nu are nicio vinăm, pentru că firma a fost desemnată prin Serviciul Electronic de Achiziţii Publice . Unul din locatari a înregistrat discuţia cu o cameră ascunsă.

Directorul Corneliu Drug le spune locatarilor că nu Primăria Sectorului 2 a organizat licitaţia în baza căreia a fost aleasă firma. Experţii în achizitii publice îl contrazic.

„Prin urmare, nu este cel care organizează o licitaţie SEAP-ul. Întreaga responsabilitate a organizării unei proceduri de achiziţie, de la întocmirea documentaţiei de atribuire, desfăşurarea licitaţiei, atribuirea contractului, intră în sarcina autorităţii contractante”, spune expertul Valeria Tudora.

Primăria se gândeşte acum la cea mai dură măsură - rezilierea contractului cu firma constructoare. Nicio vorba despre societatea care trebuia să verificie stadiul lucrărilor şi nu a făcut-o. Fucomar a încasat 16.000 de euro de la Primăria Sectorului 2 pentru serviciile de dirigenţie de şantier.

În prezent, contractul încheiat de către Primăria Sectorului 2 cu S.C. Electrica Serv SRL pentru reabilitarea blocului 60 B din Șoseaua Mihai Bravu numărul 2 este propus spre reziliere, având în vedere faptul că lucrările de reabilitare termică la blocul respectiv s-au desfășurat cu dificultate, lucru confirmat prin notificările transmise de Primăria Sectorului 2 către S.C. Electrica Serv SRL”, spun reprezentanţii Primăriei

Electrica Serv este firma despre care Digi24 v-a informat acum două săptămâni cu privire la un contract primit tot de la Primăria Sectorului 2 de reabilitare termică a unor blocuri care erau deja reabilitate.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri