Sari la conținut

Blocuri evacuate la Focșani, din cauza unui incendiu izbucnit în apropiere de o benzinărie

Un incendiu puternic a izbucnit, joi la prânz, la o pensiune din municipiul Focşani, în apropierea căreia se află mai multe blocuri de locuinţe, dar şi o benzinărie.

ACTUALIZARE 2:40 Purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea dezminte că flăcările ar fi distrus și apartamente. E vorba doar de fațada unui bloc și ferestrele. Apartamentele s-ar putea să fi fost afectate din cauza apei folosite la stingerea incendiului care a cuprins acoperișul unui bloc. Incendiul e localizat. Se lucrează la lichidare cu nouă autoutilitare. Au fost chemate în sprijin autoutilitate de la Odobeşti şi Mărăşeşti.  Nimeni nu a fost rănit, a precizat la Digi24 purtătorul de cuvânt.

ACTUALIZARE 14:12 Monica Popa, jurnalist la Monitorul de Vrancea, aflat la fața locului, declară la Digi24 că au ars chiar câteva apartamente, oamenii sunt în stradă și plâng. „Văd în continuare flăcări și fum gros, intens”, a declarat jurnalista. Circulația în zonă este oprită.

ACTUALIZARE 14:08 Flăcările au cuprins acoperișul unui bloc din apropiere. 37 de oameni au fost evacuați. Incendiul a cuprins o suprafață de 1.000 de metri pătrați, potrivit lui Florin Olaru, de la ISU Vrancea, potrivit căruia incendiul este localizat și se acționează pentru lichidarea lui. Oficialul a dat asigurări că nu există riscul ca flăcările să ajungă la benzinărie.

ACTUALIZARE 14:07. Focul se extinde către unul din blocuri, a declarat la Digi24 prefectul Sorin Hornea. În timp ce se afla la telefon, s-a auzit o mică explozie.

Un incendiu puternic a izbucnit, joi la prânz, la o pensiune din municipiul Focşani, în apropierea căreia se află mai multe blocuri de locuinţe, dar şi o benzinărie, iar la faţa locului intervin pompierii cu şase autospeciale, locatarii din imobilele învecinate fiind evacuaţi, relatează News.ro.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Florin Olaru, incendiul a cuprins acoperişul pensiunii, situată în cartierul Sud din Focşani, flăcările cuprinzând o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi.

 

La faţa locului intervin peste 30 de pompieri cu şase autospeciale, în zonă fiind degajat un fum gros.

În apropierea pensiunii se află mai multe blocuri de locuinţe, dar şi o benzinărie. Locatarii blocurilor din imediata apropiere au fost evacuaţi.

Furnizarea gazelor şi a energiei electrice a fost oprită în zonă.

Pe aceeași temă