Lucian Bode, după ancheta Digi24 despre rețeaua de certificate de vaccinare false: Infractorii evoluează mult, e o anchetă în curs

Data actualizării: Data publicării:
certificat
Foto: capturi video Digi24 TV

Infractorii și infracționalitatea evoluează foarte mult, iar în pandemie, vor mai fi situații în care infractorii vor încerca să profite, a declarat, luni, ministrul de Interne Lucian Bode. Întrebat de jurnaliști în legătură cu ancheta Digi24 care a dezvăluit o rețea de falsificatori de certificate de vaccinare, el a spus că este o anchetă în curs pentru identificarea cât mai rapidă a celui care a încercat să vândă un astfel de document.

"Sigur că noi suntem atenți la aceste noi infracțiuni care apar pe plaja infracțională din România. Nu am mai avut astfel de situații. Acolo este o anchetă în curs, concret pe cazul prezentat de dumneavoastră, și cu siguranță lucrăm să îl identificăm în cel mai scurt timp posibil pe cel care a încercat și nu a reușit să vândă acel certificat de vaccinare fals", a declarat Lucian Bode.

"Infractorii și infracționalitatea evoluează foarte mult. Cu siguranță vom mai avea astfel de situații. Avem în lucru și alte activități despre care vom vorbi când vom avea primele rezultate", a mai precizat ministrul de Interne.

El a subliniat că astfel de situații sunt periculoase și pentru cei care încearcă să inducă în eroare, dar și pentru ceilalți din jur.

"Atragem atenția persoanelor nevaccinate să nu recurgă la astfel de situații, mai ușor e să spui că nu ești vaccinat, iar unde este cazul să te testezi", a adăugat șeful DSU, Raed Arafat.

O anchetă Digi24 dezvăluie o rețea de falsificatori de certificate de vaccinare. Un jurnalist Digi24 a descoperit, în rețeaua rusească Telegram, un grup cu peste 600 de membri în care se face trafic cu documente care atestă în fals vaccinarea. Traficanții ne-au dat documente care să treacă de filtrele autorităților, atât în țară, cât și la frontiere. Certificatul, vândut cu 100 de euro, apare ca înregistrat într-un centru de vaccinare din Capitală, iar serul fictiv administrat este Johnson&Johnson. Poliția a deschis dosar penal în urma investigației realizate de Maria Moiș.

În certificatul fals de vaccinare, apare că imunizarea ar fi fost făcută la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Managerul spitalului spune că nu există niciun centru de vaccinare în spitalul pe care îl conduce. Și califică încercarea de a falsifica certificatele drept o mizerie.

Citește și: Unii români pun presiune pe medici să le dea certificatul de vaccinare fără să se imunizeze. Medic de familie: Îl cer pur și simplu

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri