Bogdan Aurescu, secretar de stat MAE, a fost agresat

Data publicării:
bogdan 20aurescu 20mediaafax-38396

Incidentul a avut loc la sfârşitul lunii noiembrie. Bogdan Aurescu a explicat că agresorul se află într-un litigiu cu statul german şi speră să obţină asistenţă sau măcar consiliere din partea statului român.

Agresorul ar fi crezut că Aurescu îl poate ajuta să câştige procesul său cu Germania, diplomatul fiind cunoscut pentru că a fost liderul echipei care a câştigat procesul cu Ucraina privind platoul maritim continental.

Când am dat să intru în amfiteatrul unde predau cursul, m-a abordat. M-a întrebat dacă eu sunt Bogdan Aurescu, apoi a început să mă lovească în toată regula, cu pumnii. El încearcă foarte agresiv să obţină sprijinul instituţiilor din România. Sună frecvent la MAE şi a devenit foarte agresiv şi cu unii dintre colegii mei, le trimite ameninţări cu moartea sau injurii prin email”, a declarat Bogdan Aurescu pentrugândul.

Acest lucru nu este însă posibil, pentru că Vlad nu are cetăţenie română, iar cauza sa este una privată, fără legătură cu statul român. Vlad se judecă la CEDO cu Germania, din cauza unui imobil. Românul locuia, în 2011, în oraşul german Offenbach.

Adrian Vlad a devenit celebru după ce, de-a lungul anilor, a atacat sau a încercat să atace trei foşti preşedinţi ai Germaniei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri