Bogdan Oprea: Traian Băsescu nu a cerut avion gratuit pentru Florin Cioabă

Data publicării:
florin cioaba - 4802465-Mediafax Foto-Silvana Armat-2

„Este o mare minciună afirmaţia că domnul preşedinte Traian Băsescu a cerut Guvernului un avion gratuit pentru aducerea în ţară a domnului Florin Cioabă", a declarat Bogdan Oprea, purtător de cuvânt al președinției, relatează Mediafax.

El a fost întrebat în legătură cu declaraţia premierului Victor Ponta potrivit căreia preşedintele Băsescu l-a sunat pe ministrul de Interne, Radu Stroe, pentru a solicita trimiterea unui avion SMURD în Turcia în vederea repatrierii trupului neînsufleţit al lui Cioabă.

Victor Ponta a spus, duminică seară, la o televiziune, că preşedintele Traian Băsescu l-a sunat pe ministrul de Interne şi „i-a cerut să intre în acea procedură...". „Eu am spus: nu sunt de acord să folosim avionul SMURD decât pentru cazuri speciale. Dacă familia suportă costurile, atunci sunt de acord. Fiecare viaţă e importantă, dar atunci când eşti în poziţia de a avea anumite resurse materiale, încerci să le drămuieşti cu răspundere şi bun simţ, nu pentru că sună preşedintele", a adăugat premierul.

Victor Ponta a mai spus că, la nivel public, preşedintele sau premierul intervin atunci când este vorba de o situaţie cu totul şi cu totul excepţională.

Premierul a revenit luni asupra declarațiilor sale, afirmând că este vorba despre o „neînțelegere”. 

„Aici cineva a făcut o confuzie intenţionată, a fost o discuţie a preşedintelui cu ministrul Stroe , dar era în vremea cand Cioabă era în tratament”, a spus premierul.

Dorin Cioabă: Am cerut doar ajutor pentru lămurirea situaţiei privind asigurarea medicală

Dorin Cioabă a declarat, luni, corespondentului Mediafax, că familia sa nu a cerut bani statului român, ci doar ajutor pentru lămurirea situaţiei privind asigurarea medicală a tatălui său.

"Familia Cioabă nu a cerut bani statului român, ci doar ajutor pentru lămurirea situaţiei cu asigurarea medicală, pentru că tatăl meu avea asigurare medicală. Eu am cerut statului român urgentarea acestor acte. Fără aceste acte, ambasada din Turcia nu poate elibera documentele care însoţesc mortul. Familia Cioabă nu a cerut nimic gratis. Noi am plătit avionul şi vom plăti tot ce va mai fi nevoie, dar cerem urgentarea situaţiei cu privire la asigurare", a spus Dorin Cioabă.

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge.  

Trupul neînsufleţit al lui Florin Cioabă, cunoscut ca rege al romilor, va fi adus în ţară mâine, cu un avion de linie, a anunţat familia.

T. Corlăţean: Familia Cioabă s-a angajat la plata facturii anterior intervenţiei medicale

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că familia lui Florin Cioabă s-a angajat că va plăti factura intervenţiei medicale anterior efectuării acesteia, fiind un angajament dat spitalului în acest sens.

De asemenea, şeful diplomaţiei a menţionat, la un post de televiziune, că familia Cioabă şi spitalul din Antalya au cerut Ambasadei României o garanţie financiară pentru plata facturii de 350.000 de dolari, însă misiunea diplomatică nu are cum să asigure acest lucru deoarece nu e casă de sănătate.

„L-am informat pe primul-ministru in legătură cu situaţia creată, mai ales că ambasadei i s-a cerut un fel de garanţie şi din partea familiei, şi din partea spitalului pentru plata acestei sume”, a spus Titus Corlăţean, potrivit Mediafax.

El a subliniat că familia lui Cioabă a acceptat plata sumei respective către spitalul din Ankara înainte de efectuarea intervenţiei medicale, existând un angajament în acest sens dat către unitatea medicală.

„Eu sper să se găsească rapid o soluţie, mai ales că familia s-a angajat că va plăti, înainte de intervenţia medicală, şi există un angajament dat la spital. Ori, nu putem interveni intr-o relaţie între spital şi familie”, a afirmat ministrul de Externe.

Corlăţean a explicat că nu există bază legală pentru ca MAE să îşi asume aceste plăţi, nefiind casă de asigurări de sănătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri