Bonton: Nicolae Raţiu duce mai departe istoria numelui tatălui său

Data publicării:
Nicolae Ratiu captura

Nicolae Raţiu trăieşte la Londra, dar proiectele sale au legătură cu educaţia, cultura şi democraţia românească. A decis să se implice în urmă cu 25 de ani, când a ajuns prima dată în ţara despre care tatăl său îi vorbise întreaga copilărie.

A fost extraordinar, pentru că atâta timp din viaţa mea fusesem încojurat de lucruri româneşti: muzică românească, poveşti româneşti, mâncare românească... a fost ca şi când am descoperit jumătatea care îmi lipsea, când am ajuns în România”, spune Nicolae Raţiu.

Fiul lui Ion Raţiu nu a învăţat doar de la tatăl său să iubească România, ci şi de la mama sa. Englezoaică get-beget, Elisabeth Pilkington Raţiu şi-a admirat mereu soţul şi l-a însoţit în România imediat după Revoluţie. A luat cetăţenia română şi s-a implicat în ajutorarea copiilor români bolnavi de leucemie. Astăzi, la 94 de ani, este încă interesată de ţara ei adoptivă.

Cred că fiii mei iubesc România pentru că au vizitat-o, dar şi din ce au învăţat din istoria familiei noastre, că avem o datorie să îi ajutăm pe cei care au nevoie de ajutor. Asta era treaba oamenilor cu educaţie”, mărturiseşte Elisabeth Raţiu.

Întreaga poveste a unei familii care şi-a făcut o misiune din a sprijini România, un reportaj special realizat la Londra, în exclusivitate, duminică, de la ora 17.30, la emisiunea Bonton.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri