Sari la conținut

BOTOȘANI. O tornadă a lăsat mai multe case fără acoperișuri: Asta e bucata luată de pe casa fratelui meu

 

Patru maşini, aflate în parcarea unui hotel din Jupiter, au fost avariate de copacii căzuţi. La fel s-a întâmplat şi în staţiunea Saturn.

„Mai aveam două zile de sejur, acum plec un pic mai trist”, a spus un turist.

Un şofer a văzut moartea cu ochii, după ce un copac s-a prăbuşit chiar în faţa maşinii, pe şoseaua dintre Eforie Sud şi Tuzla.

„Nu se vedea nimic, a venit furtuna, eram în mers, pe banda unu, s-a rupt pomul și a căzut direct pe mine”, a povestit bărbatul.

Bărbatul a scăpat fără nicio zgârietură, dar va trebui să plătească singur daunele, pentru că nu are asigurare CASCO.

Apa s-a adunat pe drumurile şi a făcut dificilă circulaţia maşinilor. Vreme furtunoasă nu a stricat dispoziţia patronilor de terase.

Furtună a fost şi la Galaţi. În doar o jumătate de oră, vântul a scos din rădăcini mai mulţi copaci, care s-au prăbuşit peste maşini parcate.

În judeţul Botoşani, o tornadă a lăsat fără acoperiş aproape 50 de case din satul Hăneşti.

Zburau copacii pe sus, nenorocire, păi a ajuns tocmai în centru de aici, tablă cu grinzi. Catastrofă, catastrofă... n-am văzut așa ceva până acuma tornadă adevărată”, a povestit unul dintre localnici.

Asta e bucata care a luat-o de pe casă de la fratele meu, că de la el a adus aici la mine”, a spus un alt localnic.

Inundaţii au fost şi în oraş. Canalizarea din Botoşani a fost depăşită de şuvoaiele care se scurgeau pe şosele. Lucrătorii ISU au fost chemaţi în ajutor ca să scoată apele din gospodării şi să îndepărteze copacii rupţi.