Brăilenii au câștigat întrecerea cu canotca

Data publicării:
braileni

De Ziua Marinei, Ivan Patzaichin a scos din nou canotcile pe Dunăre. Cea mai strânsă competiţie în canotcă s-a dat însă între brăileni şi gălăţeni. După o cursă aprigă, brăilenii au câştigat.

Este pentru al treilea an când la Galaţi, de Ziua Marinei, Ivan Patzaichin îşi aduce canotcile şi dă startul competiţiei pe Dunăre.

Ivan Pazaichin, multiplu campion olimpic: „Sper într-un an, doi să realizez ceea ce mi-am propus de la început. Adică să realizez o lotcă de 15 persoane în care să concureze bărbaţi adevăraţi şi acolo să vâslească la rame, cum era pe vremuri.”

După tradiţionala confruntare dintre cele două oraşe, au început înscrierile în rândul celor veniţi să participe la competiţie.

- Super. Pentru prima dată, minunat a fost. Cu siguranţă orice gălăţean trebuie să o încerce.

Spectacol de ziua Marinei şi la Brăila. Mii de oameni, strânşi pe faleză, au urmărit un exerciţiu de excepţie pe Dunăre. Scenariul: un atac armat asupra navelor fluviale, cu focuri de mitraliere și zeci de salve de tun care au făcut portul să răsune.

După ce s-au lăudat cu armamentul din dotare, vedetele fluviale, au defilat pe apele Dunării. Atenția a fost captată de bătrânul vas Borcea. Nici vizita Zeului Neptun nu a trecut neobservată.

Orşova, una dintre cele mai frumoase, dar şi mai sărace zone de la noi, a fost gazdă pentru 5000 de turişti. Toţi au admirat jocurile marinăreşti.

Ziua Marinei Române a fost marcată pentru prima dată pe 15 august 1902.

Ziua Marinei, sărbătorită cu fast la Marea Neagră. Președintele și premierul, absenți de la eveniment

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri