BRAŞOV. 16 persoane au fost reţinute 24 de ore pentru trafic de minore şi de droguri

Data publicării:
CATUSE5425080-Mediafax Foto-ADRIAN PICLISAN-2

16 persoane din judeţul Braşov au fost reţinute pentru 24 de ore, suspectate de trafic minore şi de droguri. Acestea fac parte dintr-o grupare organizată, care ar fi cerut şi taxă de protecţie în mai multe localuri în care le duceau pe fete. În total, 30 de tinere, printre care şi minore, erau obligate să se prostitueze, atât în ţară cât şi în străinătate.

Procurorii DIICOT, împreună cu poliţiştii de la BCCO şi cu mascaţi, au descins la mai multe locuinţe din Făgăraş, dar şi la două adrese din Zărneşti şi Bran. În urma percheziţiilor, membrii grupării au fost aduşi la audieri.

„Cu ocazia percheziţiilor au fost găsite arme de foc, o cantitate de droguri şi, de asemenea, s-au ridicat sume de bani. Au fost conduse la audieri 25 de persoane, urmând să se stabilească ce măsuri legale pot fi luate faţă de acestea”, a declarat Cătălin Borcoman, şeful DIICOT Braşov.

Gruparea este acuzată că a racolat 30 de tinere, printre care şi minore, şi le-a obligat să se prostitueze atât în ţară, cât şi în Elveţia, Germania şi Italia. În plus, spun anchetatorii, traficanţii făceau şi trafic de droguri, dar cereau şi taxă de protecţie de la mai multe restaurante din Făgăraş, Zărneşti şi Bran.

„Monitorizarea este efectuată de mai mult timp, prin mijloace specifice, iar documentarea probatorie a activităţii specifice se referă la intervalul 2010 – 2013”, a mai spus Cătălin Borcoman.

Membrii grupării au fost aduşi la Braşov pentru audieri, iar procurorii urmează să stabiliească dacă vor propune arestarea lor preventivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri