BRAŞOV. Trei persoane au fost reţinute pentru trafic de persoane şi proxenetism

Data publicării:
1601 20proxeneti 20moldova-43982

Cei trei acţionau după paravanul unor saloane de masaj. Membrii familiei racolau victimele prin intermediul anunţurilor de mică publicitate din Republica Moldova şi le promiteau locuri de muncă ca bone sau îngrijitoare pentru persoane în vârstă. Ajunse în România, fetele erau obligate să se prostitueze.

„Le confiscau actele de identitate, iar sumele de bani pe care acestea le câştigau erau însuşite integral de către traficanţi", a declarat Cătălin Borcoman, şeful DIICOT Braşov.

Ancheta în acest dosar a început anul trecut, când cei trei, membri ai aceleaşi familii, au mai fost reţinuţi sub acuzaţia de proxenetism. La anchetă au participat şi procurorii moldoveni.

Familia, originară din Republica Moldova, s-a mutat la Braşov în urmă cu aproximativ trei ani, iar pe lângă saloanele de masaj aceasta a deschis şi un cabinet medical în Săcele. Vasile Pruteanu este medic de familie, iar soţia sa, Tatiana Pruteanu, asistentă medicală. Cei doi au împreună un fiu. Vecinii au doar vorbe de laudă despre ei.

Procurorii spun că moldovenii au câştigat sume mari de bani din afacerea lor, dar nu au putut da o cifră exactă. Până în prezent au fost audiate 62 de persoane, iar opt tinere care au lucrat în saloanele de masaj sunt cercetate pentru prostituţie. Cei trei au primit mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri