Brașov | Turiștii nu vor beneficia prea curând de locuri de parcare

Data publicării:
parcare

Parcarea modernă, pe care autorităţile locale din Braşov au început să o construiască din decembrie 2012, se află în Poiana Mică, la un kilometru de Poiana Braşov. Lucrările nu au fost terminate nici până astăzi, deşi termenul iniţial - august 2015 - a fost prelungit până în noiembrie 2015.

Până acum, la parcare au fost finalizate în proporţie de 85% lucrările pe partea de structură dar şi arhitectură. Totuşi au rămas nefăcute amenajările exterioare, cu alei pietonale, drum de acces, staţie pentru autobuze şi microbuze, dar şi spaţii verzi.

Noua parcare ar trebui să aibă 400 de locuri pentru autovehicule, microbuze şi autobuze, dar şi locuri speciale pentru maşinile persoanelor cu handicap. Hotelierii spun că o astfel de investiţie este necesară şi îşi va dovedi utilitatea mai ales în sezonul rece. Atunci, în Poiana Braşov ajung 10.000 de maşini în weekend.

Poiana Braşov e tot mai căutată în ultimii ani şi cu siguranţă avem nevoie în momentele de vârf de parcări suplimentare”, spune Gabriel Roşca, administrator hotel.

Firma care se ocupa de construcţia parcării a intrat în insolvenţă. Pentru o nouă licitaţie, autorităţile locale au primit o nouă păsuire de la Uniunea Europeană, până la finalul lunii iunie. Dacă nu rezolvă problema, vor trebui să restituie toată suma primită până acum, adică opt milioane de lei.

Trebuia să plătească penalităţi pentru fiecare zi de întârziere şi a preferat, deşi contractul era valabil, să încheiem acest contract. Bineînţeles că va exista o sancţiune, suma pe care a depus-o ca şi garanţie de bună execuţie va fi oprită de către municipalitate”, a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al primăriei Braşov.

Proiectul se ridică la 17 milioane de lei, dintre care 98 la sută bani de la Uniunea Eropeană, restul din bugetul local.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri