BRAŞOV. Un copil de doi ani este de patru zile în comă, după ce a fost scăpat din braţe de unchiul său

Data publicării:
ambulanta-lumini-pag-1

Sâmbătă, copilul de doi ani a ajuns la spital în stare foarte gravă. Unchiul său le-a spus medicilor că l-a scăpat pe băiat din braţe şi că micuţul s-a lovit cu capul de podea. Poliţiştii au deschis imediat o anchetă. 

Băiatul este internat de patru zile la Spitalul de Copii din Braşov, unde numai aparatele îl mai ţin în viaţă. O anchetă au deschis şi asistenţii sociali.

„În momentul în care constatăm că vina este mare, şi este a părinţilor, normal că vom face o plângere penală şi vom face o acţiune în cadrul instanţei pentru decăderea din drepturile părinteşti”, a declarat directorulul DGASPC Braşov, Virginia Martin.

Specialiştii spun că pe corpul copilului au fost detectate mai multe contuzii, care nu aveau cum să fie produse dintr-o simplă căzătură.

Părinţii băiatului riscă să fie acuzaţi de abandon familial, iar unchiul său de vătămare corporală gravă.

Alt caz asemănător, la Săcele

O anchetă similară a fost deschisă şi în municipiul Săcele, după ce un băieţel de şase ani a ajuns la spital cu tăieturi pe tot corpul. L-a adus la urgenţe chiar de tatăl său, aflat în stare de ebrietate.

„În acest caz a fost reţinut tatăl minorului. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că acesta şi-a agresat copilul în curtea imobilului unde locuieşte. Minorul are nevoie pentru refacere 30-40 de zile îngrijiri medicale. Ca urmare, tatăl său este cercetat pentru vătămare corporală”, a declarat Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

Bărbatul are dosar penal pentru vătămare corporală, iar copilul se află în şoc-postraumatic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri