Braşovul fără apă. Alimentarea este sistată în opt cartiere după ce o magistrală a fost avariată

Data publicării:
balta

De la miezul nopţii de duminică spre luni s-a oprit apa în opt cartiere din Braşov, iar alte patru sunt afectate. Joi, magistrala de apă a fost avariată, iar acum autorităţile au decis să sisteze alimentarea pentru a remedia problema. În timp ce majoritatea locatarilor din zona în care s-a produs avaria şi-au pregătit rezerve de apă, vecinii din cartierele învecinate nici nu ştiau că vor rămâne fără apă.

 

Avaria s-a produs la o magistrală cu diametrul de 1 metru din zona străzii Alexandru cel Bun, care alimentează o mare parte din oraş. Angajaţii companiei de apă au încercat să remedieze problema fără să oprească furnizarea apei, fără succes din cauza presiunii mari, aşa că au golit conducta pentru a o repara.

Potrivit autorităţilor, oamenii vor avea apă din nou abia la miezul nopţii. Până atunci, cei care au fost anunţaţi de problemă şi-au făcut rezerve de apă în bidoane, sticle sau în cadă. Ceilalţi, care susţin că nu au fost anunţaţi de avarie, nu şi-au făcut rezerve şi trebuie să ceară ajutorul companiei, care va trimite la domiciliul acestora cisterne speciale cu apă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri