Bricul Mircea s-a întors din al 29-lea marş de instrucţie în apele internaţionale

Data publicării:
bricul-mircea-se-intoarce-nu-nu-i-titlu-de-film

Cei aproximativ o sută de cadeţi aflaţi la bordul navei şi-au făcut intrarea în port cocoţaţi în arboradă, spre încântarea familiilor.

Delegaţia marinarilor militari a dus pe Muntele Athos, pentru sfinţire, copia icoanei Prodromiţa. Aceasta va fi aşezată acum în biserica care se contruieşte în curtea Statului Major al Forţelor Navale.

La bord s-a aflat şi un sobor de preoţi

„A fost ceva inedit. De 80 de ani o navă românească nu a mai fost pe acolo. Am fost prima astfel de navă. Am fost primiţi cu deosebită căldură şi bucurie de călugării de la schitul românesc Prodomul.

Prezenţa preoţilor la bord probabil că ne-a protejat, întrucât marea a fost foarte bună şi nu am avut niciun fel de problemă”, a declarat contraamiral de flotilă Corneliu Bocai, comandantul marşului.

Viitorii marinari români s-au declarat încântaţi de expediţie. Alături de ei s-au aflat şi câte doi studenţi din Turcia, Polonia și Bulgaria.

„Toţi am devenit buni prieteni în cele trei săptămâni, ne-am antrenat împreună, ne-am distrat împreună, ne-am simţit bine”, a spus Hristijan Kostov, de la Academia Navală din Varna.

Expediţia a reprezentat cel de-al 29-lea marş de instrucţie al Navei-Şcoală Mircea în apele internaţionale. Construit în anii 1930, bricul este unul din primele cinci mari veliere din lume, care încă mai sunt în serviciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri