Brigada terorii. Șapte persoane au fost arestate pentru că ar fi răpit și șantajat oameni de afaceri

Data publicării:
diicot mascat

Sunt cei mai periculoşi israelieni din România. Brigada terorii, aşa cum erau cunoscuţi în Capitală. Erau de neatins şi făceau legea în cercurile de interlopi, dar şi în lumea celor cu mulţi bani din Bucureşti. Au fost prinşi după luni de zile de filaj. Ofiţerii de la Operaţiuni Speciale i-au pus la pământ după ce suspecţii primiseră 40.000 de euro de la o victimă.

Şantaj, infracţiuni cu violenţă, lipsire de libertate sau tâlhărie. Acestea sunt acuzaţiile. Încătuşaţi, suspecţii au făcut noapte abă la sediul DIICOT.

Brigada terorii avea două moduri de operare. În primul, membrii grupării erau ajutaţi de un doctor estetician să îşi aleagă victimele. Medicul le indica oameni cu bani care îi treceau pragul, suspecţii îi răpeau şi îi duceau în afara Bucureştiului, într-un cartier rezidenţial.

Unele victime le-ar fi povestit anchetatorilor cum erau bătute şi torturate ore la rând. Calvarul lua sfârşit în momentul în care membrii grupării se vedeau cu banii în buzunar.

A doua metodă prin care erau storşi de bani israelienii nu se baza pe violenţă, ci pe naivitatea victimelor. Poliţiştii spun că suspecţii se prezentau drept mediatori unor oameni de afaceri care aveau probleme. Le promiteau că le rezolvă conflictele în schimbul unor sume exorbitante.

Ajutaţi de o avocată, membrii grupării semnau cu oamenii de afaceri contracte, care nu aveau însă nicio valoare şi nici nu rezolvau dificultăţile celor care plăteau zeci sau sute de mii de euro. Printre victime se numără patronul unui mall din Bucureşti, un cunoscut medic dar şi manageri ai unor firme imobiliare sau de IT.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri