Bronşiectaziile, bolile celor care răcesc des

Data publicării:
08032013 20medic-53637

Aceste boli apar mai ales la persoanele care au infecţii respiratorii frecvente, care răcesc în fiecare an, iau antibiotice după ureche şi care au şi o condiţie care le scade imunitatea”, a explicat dr. Magdalena Ciobanu, medic primar pneumolog.

Principalul factor de apariţie al bronșiectaziilor este tratamentul incorect administrat în caz de infecţie respiratorie sau infecţiile respiratorii netratate la timp.

Dacă această tuse productivă nu se vindecă după trei, patru săptămâni trebuie efectuate investigaţii suplimentare pentru a pune diagnosticul de bronșiectazie”, a afirmat dr. Veronica Şurlea, medic primar pneumolog.

Tratamentul se întinde pe mai multe săptămâni.

Tratamentul este un pic altfel faţă de o bronşită simplă sau o bronşită cronică tabacică. În bronșiectazii tratamentul presupune eradicarea infecţiei respiratorii, asta înseamnă antibioterapie, urmată apoi de tratament mucolitic”, a recomandat doctorul Șurlea.

În cele mai grave cazuri, se poate ajunge chiar la operaţie.

Când bronșiectaziile sunt localizate pe anumite segmente, dar sunt numeroase, se poate recurge chiar la intervenţie chirurgicală cu ablaţia acelui segment şi astfel evitarea infecţiilor respiratorii care se grefează foarte bine în astfel de locuri în peretele bronşic”, a mai spus Șurlea.

Bronșiectaziile pot apărea la orice vârstă, dar cele mai predispuse sunt persoanele care au avut infecţii respiratorii în primul an de viaţă, cei care răcesc frecvent, dar şi fumătorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri