Bucureştenii nu vor scăpa de maidanezi mai devreme de trei ani. Costurile ar putea ajunge la 15 milioane de lei

Data publicării:
caini crop 1

Primăria Capitalei deţine două adăposturi: cel de la Mihăileşti, care are 850 de locuri, şi adăpostul Pallady din Ilfov, care poate găzdui 200 de animale. În total înseamnă 1.050 de locuri. Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor are 11 echipe de hingheri. Angajaţii spun că ar putea prinde în jur de o sută de câini pe zi. Astfel că adăposturile Capitalei se vor umple în aproximativ 10 zile. Dacă nu sunt adoptate sau revendicate în 18 zile, animalele pot fi eutanasiate.

În Bucureşti sunt aproape 65.000 de maidanezi. Astfel că, la o capacitate maximă de 1.050 de locuri în adăposturi rezultă, la un calcul simplu, rezultă că este nevoie de 65 de serii care includ prinderea, adăpostirea şi... adopţia sau eutanasierea. Asta înseamnă că problema maidanezilor va fi rezolvată în 1.170 de zile, adică trei ani. Nu se iau în calcul şi rata de înmulţire a animalelor în acest interval.

Costurile îngrijirii unui câine timp de 18 zile se ridică la 180 de lei. Eutanasierea costă 50 de lei. Astfel că, pentru fiecare serie de câini prinşi, Primăria plăteşte 230.000 de lei. Costurile pentru adăpostirea şi eutanasierea tuturor celor 65.000 de maidanezi ar urma să ajungă la aproximativ 15 milioane de lei. Pentru fiecare câine adoptat Primăria va plăti câte 140 de lei, contravaloarea sterilizării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri