Sari la conținut

București | Întârzieri mari ale trenurilor în Gara de Nord

Cel puţin 15 trenuri care ar fi urmat să sosească sau să plece, joi dimineaţă, din Gara de Nord din Bucureşti au întârzieri de până la 180 de minute, iar CFR Infrastructură a anunţat că a avut loc un deranjament tehnic la sistemul de alimentare cu energie electrică a instalaţiilor de semnalizare şi de siguranţă a traficului pe segmentul de cale ferată Chitila-Buftea-Periş, astfel că la acest moment nu funcţionează nicio instalaţie de dirijare a traficului.

trenuri

Foto: Inquam Photos / Manases Sandor

ACTUALIZARE 11:45 - CFR Infrastructură anunţă că sistemul de alimentare cu energie electrică a instalaţiilor de semnalizare şi de siguranţă a traficului feroviar a fost repus în funcţiune pe relaţia Bucureşti-Ploieşti, iar circulaţia va reveni la normal treptat, în următoarele ore. 


Potrivit informațiilor afișate pe tabela de plecări și sosiri, întârzierile nu sunt deloc mici. Sunt trenuri cu întârzieri cuprinse între 75 și 180 de minute.

Reprezentanţii CFR Infrastructură au anunţat că situaţia a apărut din cauza unui deranjament tehnic semnalat la sistemul de alimentare cu energie electrică a instalaţiilor de semnalizare şi de siguranţă a traficului, iar echipele feroviare intervin la această oră pe segmentul de cale ferată Chitila-Buftea-Periş, unde a avut loc avaria.

La această oră sunt trenuri care staționează la Periș, de exemplu, și de două ore și jumătate, garnituri care trebuie să ajungă în Gara de Nord.

Oana Brânzan, purtător de cuvânt CFR Infrastructură: Întârzierile sunt cauzate de niște lucrări ale furnizorului local de energie electrică. În urma acestor intervenții, a fost afectat sistemul de alimentare al instalațiilor de semnalizare feroviară și de siguranță a traficului. Circulaţia trenurilor se desfăşoară în cursul dimineţii în condiţii speciale, de tip cale liberă, până la finalizarea lucrărilor de repunerea în funcţie a sistemului de de semnalizare şi de siguranţă a traficului a traficului. Trenurile de călători care tranzitează staţiile Bucuresti Nord, Bucureşti Basarab, Chitila, Buftea, Periş, Crivina, Brazi şi Ploieşti vor înregistra întârzieri la sosire şi la plecare din staţii, deoarece pe toată perioada intervenţiei se diminuează capacitatea secţiilor de circulaţie şi se prelungesc timpii de mers.

Pentru sosiri sunt afectate: Trenul IR 1924 care sosește de la Arad are 180 de minute întârziere, trenul IR 12401 de la Chișinău a înregistrat întârzieri de 165 de minute, trenul R 7032 de la Urziceni are 180 de minute de întârziere, trenul IR 12668 de la Iași are acumulate întârzieri de 180 de minute, trenul IR 10642 de la Cluj Napoca are 150 de minute de întârziere.

Câte 120 de minute de întârziere la sosirea în Gara de Nord consemnează trenurile IR 1550 de la Ploiești Sud, IR 1630 și R 3002 de la Brașov, iar trenul IR 12552 de la Ploiești Sud a acumulat 75 de minute de întârziere.

La plecări: Trenul IR 1924 trebuia să pornească spre Mangalia la ora 6:20 (170 de minute de întârziere), iar IR 7033 spre Urziceni la ora 07:37 (120 de minute). Întârzieri înregistrează și trenurile IR 1932 (Mangalia), IR 18061 (Ploiești Sud) și R 14031 (Brașov), de câte 70 de minute și, respectiv, 60 de minute.

În acest moment, angajații CFR și furnizorul de energie electrică lucrează pentru remedierea deranjamentului care a afectat echipamentele electrice.