Bucureşti: O ambulanţă SMURD a fost lovită de un autoturism. Pacientul transportat era un taximetrist rănit în altă coliziune

Data publicării:
smurd-2

O ambulanţă SMURD care transporta un pacient la un spital din Capitală marţi spre miercuri noaptea s-a răsturnat după ce o maşină a intrat direct în ea. Din primele informaţii, şoferul autoturismului nu a luat în seamă semnalele luminoase şi acustice ale utilitarei. Pacientul, un taximetrist, trebuia să ajungă la spital după ce a fost rănit uşor la cap într-un accident rutier. Toate cele patru persoane din ambulanţă au fost rănite uşor.

Din informaţiile furnizate de martori, salvarea SMURD venea dinspre staţia Adesgo şi se îndrepta spre Spitalul Bagdasar, în timp ce autoturismul circula dinspre Brancoveanu, trecând intersecţia pe culoarea verde a semaforului.

Şoferul „a pătruns în intersecţie pe culoarea verde a semaforului electric, neacordând prioritate autospecialei SMURD, care avea sistemele optice şi acustice în funcţiune. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0”, a declarat pentru Digi24 inspectorul Cătălin Tudorache, de la Brigada de Poliţie Rutieră Bucureşti.

Pacientul din ambulanţă a fost preluat de o altă maşină şi transportat la Spitalul Dimitrie Bagdasar. Şoferul salvarii şi ceilalţi doi membri ai echipajului au fost de asemenea spitalizaţi.

Este vorba de două persoane care prezintă răni în partea superioară, la un membru superior - unul dintre paramedici, şi la claviculă - celălalt paramedic. Şi este vorba, de asemenea, de nişte răni superficiale la celălalt paramedic, cel de al treilea, şi la pacientul aflat lângă echipajul de prim ajutor”, a declarat la rândul său maiorul Ionuţ Amzu, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili dacă şoferul care a provocat accidentul este sau nu vinovat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri