Bucureşti | Ploaie nouă, probleme vechi de când lumea

Data publicării:
inundatii Drumul Fermei 121016

Ca de fiecare dată, ploile au blocat Capitala. Cozi de maşini de kilometri, guri de canalizare care au refulat, cratere apărute în asfalt şi staţii de metrou inundate. Totul în mai puţin de 24 de ore.

În centrul Capitalei, pe Bulevardul Corneliu Coposu, şoseaua s-a surpat pe o porţiune de un metru în jurul unui canal colector. Acum trei luni, în acelaşi loc, craterul avea patru metri adâncime.

Adrian Cojocaru, reporter Digi24: „Pământul s-a surpat exact în aceeaşi zonă în care a luat-o la vale şi pe 30 iulie anul acesta. După ploaia de noaptea trecută s-a format o groapă de aproape un metru şi jumătate adâncime.”

Canalul nu a fost reparat niciodată din 1924 încoace iar ca să rezolve problema Apa Nova aşteaptă un robot din Japonia care să îl placheze cu oţel şi cauciuc pe interior.

Epsică Chiru, director general adjunct al Apa Nova: „Noi îl avem prevăzut pentru reabilitare în această toamnă. Constructorul mai are de curăţat vreo 120 de metri liniari şi în două săptămâni să se intre la reabilitarea propriu-zisă.”

Ca de fiecare dată, ploaia a dat peste cap traficul din tot oraşul. La intrarea în Bucureşti, pe DN1, coada de maşini a avut mai bine de şapte kilometri. Şoferii au mers bară de la bară de la Academia de Poliţia până la Arcul de Triumf.

În vestul Capitalei alte cozi. Nici metroul nu ţine de adăpost pe vreme rea. În staţiile de metrou Titan şi Dimitrie Leonida oamenii au avut nevoie de umbrele. Imaginile cu apa care curge prin planşee au fost suprinse de telespectatorii Digi24. Probleme asemănătoare au fost şi pe holurile Parlamentului.

Meteorologii spun că a plouat în 24 de ore cât pentru toată această lună.

Gabriela Băncilă, meteorolog: „Staţiile ANM au înregistrat, de ieri până azi dimineaţă, în 24 de ore, cantităţi în jurul a 55 de litri de precipitaţii pe metrul pătrat.”

Astfel, canalizarea din oraş a preluat de 12 ori mai multă apă decât în mod obişnuit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri