BUCUREȘTI. Un jurnalist a fost bătut de agenți de pază, sub ochii polițiștilor

Data publicării:
23012013 20jurnalist 20batut-45254

Totul s-a întâmplat duminică dimineaţa, în jurul orei 6, în Centrul Istoric al Capitalei. Jurnalistul Mihai Mateaş era cu un prieten când a auzit gălăgie în faţa sectiei de poliţie.

„Erau cinci băieți târâți din barul ăsta spre secție, târâți de niște body-guarzi, plus doi polițiști, loviți, înghiontiți. Unul care avea părul mai mare era chiar tras de păr”, spune jurnalistul de la DigiSport.

S-au apropiat ca să vadă ce se întâmplă. Au fost surprinşi să vadă că agenţii de pază făceau legea în secţia de poliţie.

„Ne-am uitat pe geam, că sunt geamurile mari, și ne adunasem ceva mai mulți trecători și ne uitam, erau bătuți, erau bruscați, la un moment dat, când au văzut cei dinăuntru că este lume afară și se uită pe geam, au stins becul și au continuat să-i bată”, povestește jurnalistul.

Fără să stea pe gânduri, jurnalistul a intrat în secţie, s-a legitimat, dar fără prea multe explicaţii, agenţii firmei private l-au dat afară. A încercat să ceară ajutor la 112.

„La jumătate de minut după ce am sunat, eram cu telefonul la ureche, coboram câțiva metri mai încolo, m-a lovit peste urechea stângă, mi-a zburat telefonul, după aia m-a lovit și peste dreapta, după aia au început să mă lovească din toate părțile și am căzut jos”, continuă el.

În cele din urmă şi-a făcut apariţia un echipaj de poliţie.

„Nu ne-au băgat în seamă, chiar ne-a claxonat să ne dăm la o parte, s-au oprit în fața secției i-a luat și pe cei doi polițiști și au plecat”, adaugă Mihai Mateaș.

Jurnalistul împreună cu prietenul lui au depus o plângere la Secţia 10 de Poliţie.

„Datorită faptului că există date că se întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de purtare abuzivă din partea agenților de pază, lucrarea a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 3”, a declarat Alexandru Niculae, purtător de cuvânt de la Poliţia Capitalei.

Procurorii îi vor ancheta şi pe cei doi poliţişti.

„Aceștia vor verifica dacă a existat o lipsă de reacție a colegilor mei și dacă respectiva persoană care a depus reclamația a fost agresată”, a adăugat Alexandru Niculae.

Până va primi un răspuns de la autorităţi, jurnalistul a scris povestea si pe blogul său.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri