Bucureștiul, calamitat de ploaia înghețată. Mii de arbori distruși, sute de mașini avariate

Data actualizării: Data publicării:
foto1

Ploaia îngheţată a făcut ravagii în Bucureşti. Sute de copaci au cedat sub greutatea gheţii şi au căzut pe străzi şi peste maşini. Pompierii au avut de zece ori mai multe solicitări decât într-o perioadă obişnuită. În total, 1.800 de copaci au fost doborâţi şi peste 500 de maşini avariate. Deocamdată însă, doar șoferii care locuiesc în Sectorul 4 vor fi sprijiniţi de primărie.

În loc de liniştea de duminică, în fiecare cartier s-a auzit doar sunetul drujbelor. Dis-de-dimineaţă, angajaţii Administraţiei Domeniului Public au început să taie şi mai apoi să strângă crengile doborâte de gheaţă.

Angajat al ADP, Sector 4: Noi drujbiștii ne vedem de treabă și ei merg în urmă și strâng tot ce tăiem noi.
Reporter: Ați mai văzut așa ceva?
Angajat al ADP: Până acum, nu! Și am o vârstă destul de înaintată! Au mai fost situații cu chiciură cu căderi, dar nu masiv, nu în situația în care se vede astăzi.

Chiar şi aşa, nu au reuşit să ajungă peste tot sau nu la timp, spre nemulţumirea oamenilor. Acest bărbat a așteptat 24 de ore să îşi poată folosi mașina peste care s-a prăvălit un copac.

Bărbat: De ieri i-am chemat, mi-au spus că sunt foarte multe intervenții. Norocul nostru că nu am avut nevoie de mașină. Foarte multe crengi mari s-au rupt sub ochii noștri.

Pompierii au lucrat şi ei la cote maxime. De vineri noaptea, au fost solicitaţi la peste 2.000 de cazuri, de zece ori mai multe decât într-o perioadă normală. Pentru a face faţă solicitărilor au fost chemaţi oameni de acasă.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU B-IF: La nivelul unei ture de serviciu avem aproximativ 5-600 de pompieri. Ieri au fost mai bine de o mie de pompieri care au încadrat autospecialele de intervenţie. A fost un caz fără precedent, cel puţin pentru acest tip de fenomen meteo, nu ne-am mai confruntat cu aşa ceva.

În prima parte a acestei zile, aveau deja în desfăşurare peste 300 de intervenţii.

Un copac a căzut cu totul peste o maşină. Sub greutatea gheții, rădăcina a ieșit din pământ. Autoturismul a fost avariat complet. Proprietarul speră să îşi poată recupera paguba. În această situaţie se regăsesc peste 500 de şoferi care şi-au găsit maşinile distruse.

Elisabeth Ungureanu: Probabil că nu se mai poate face nimic cu autoturismul. Voi urma procedura, o procedură cam complicată, dar voi vedea exact în urma pașilor.

A treia noapte de ploaie îngheţată a lăsat în urmă un peisaj dezolant.

Maria Moiș, jurnalist Digi24: O creangă a căzut pe carosabil și se află în continuare în același loc. Practic a blocat o bandă de mers, iar mașinile își fac greu loc pe aici.

Şi totuşi, sunt bucureşteni care reuşesc să vadă partea frumoasă a ploii înghețate. Peisaje care până acum păreau desprinse din poveşti se regăsesc în tot Bucureştiul. Iar fotografii s-au mutat în parcuri pentru a surprinde natura îmbrăcată în haine de cristal.

Fotograf: Destul de bine arată, până nu le văd pe calculator nu am cum să îmi dau seama. E destul de frumos, păcat de atâtea mașini distruse.

Reporter: Ce aveți acolo?
Bărbat: Niște gheață pentru cel mic. E o zi deosebită, e un peisaj nemaipomenit. Apare foarte rar într-o iarnă așa ceva. Găsești foarte rar o zi ca asta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri