Bucureştiul încremenit în timp

Data publicării:
cartiere bucuresti captura

Pe langa mallurile si pasajele construite in ultimii ani, Capitala păstrează aceeași înfăţişare prăfuită, în cartiere, ca în urmă cu câteva decenii. Un exemplu: strada Ghidigeni din sectorul şase.

„Niciodată nu a fost asfaltat aici, niciodată! Nu vedeţi cum merg maşinile pe aici? Asta din timpul lui Ceauşescu aşa este! Construiesc vile, dar pe nimeni nu interesează! Numai când vin alegerile. Şi la ţară este mai frumos decât aici în Bucureşti!”

Alt sector, alte probleme. La doi, edilii au tăiat toţi copacii de pe şoseaua Pantelimon pentru a repara drumul şi linia de tramvai.

„La noi aici este praf, mizerie, nişte copaci pe care nu îi îngrijesc, iar alţii care aveau 40 de ani i-au tăiat. Nu mai avem umbră. Nu mai avem umbră, nu mai avem verdeaţă, avem locuri de parcare.”

Lucrările nu sunt terminate decât în proporţie de 70%, constructorul a intrat în faliment, iar peste proiectul de 70 de milioane de euro din banii bucureştenilor se aşează rugina.

Problemele Bucureştiului nu sunt doar la suprafaţă şi ne vom aminti de ele în scurt timp, la iarnă.

Cătălin Bălan, reporter Digi24: „Aburii care ies prin această aerisire care au probabil peste 50 de grade şi care au ars iarba din această zonă, arată un singur lucru: că apa caldă a bucureştenilor se pierde la câţiva metri adâncime.”

Capitala a rămas mult în urmă şi în privinţa demolării chioşcurilor.

Ridicarea chioşcurilor din complexul orizont din sectorul şase al Capitalei a continuat şi astăzi, dar nu fără greutăţi.”

sursa: Pro Tv

Probabil aceleaşi greutăţi au continuat în ultimii 16 ani, din moment ce în aceeaşi zonă zeci de chioşcuri au rezistat atât demolării, cât şi lucrărilor la noua magistrală de metrou spre Drumul Taberei.

„Ăsta e Bucureştiul!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri