Bulevardul Pipera ar putea deveni un nou DN1, spre nemulțumirea localnicilor

Data publicării:
sosea voluntari pipera - captura

ACTUALIZARE.  Primăria Voluntari face precizări cu privire la lucrările de extindere a bulevardului Pipera de la două la patru benzi. Administraţia locală îi asigură pe rezidenţii din zonă că şoseaua va rămâne în categoria drumurilor judeţene, iar creşterea vitezei de deplasare a autovehiculelor va reduce încărcătura de noxe şi particule de praf, inclusiv în cele două cartiere traversate de bulevard. De asemenea, Primăria Voluntari transmite locuitorilor că are aprobarea Poliţiei Rutiere inclusiv pentru montarea parapetelor de beton, destinate şi creşterii protecţiei pietonilor. În plus, deşi în proiectul afişat pe site-ul primăriei termenul de execuţie este de 35 de luni, autorităţile locale şi-au propus finalizarea lucrărilor anul acesta.

 Iată principalele precizări: "Lucrările de modernizare și extindere a bulevardului Pipera din orașul Voluntari prevăd extinderea rețelelor de utilități publice (canalizare menajeră, canalizare pluvială, rețea de apă), devierea rețelelor electrice și de telecomunicații, modernizarea iluminatului public stradal), şi extinderea de la două la patru benzi pe o distanță de aproximativ 6 km. Aceste lucrări au ca termen de finalizare luna decembrie 2015.Bulevardul Pipera are regim de drum județean. (...) Datorită decongestionării traficului de pe bulevardul Pipera, viteza de deplasare a autovehiculelor va crește, reducând cantitatea de noxe. De asemenea, prin utilizarea unor straturi rutiere superioare calitativ față de cele existente, se reduce substanțial atât poluarea aerului cu particule de praf, cât și zgomotele de deplasare .

(...) Primăria Voluntari doreşte să asigure opinia publică de faptul că lucrările de modernizare a bd. Pipera au în vedere şi se vor realiza astfel încât, la finalul proiectului, noua arteră să ofere, pe lângă o mai bună fluenţă a traficului auto şi o siguranţă sporită pietonilor, având în vedere şi faptul că în zonă există mai multe unităţi de învăţământ. Toate soluţiile de trafic se vor concentra, cu prioritate, pentru evitarea producerii de accidente."


Bulevardul care traversează oraşul Voluntari va fi lărgit pe o distanţă de aproape șase kilometri, de la pasajul Pipera până la Podul Tunari - la intersecţia cu Şoseaua de Centură.

Artera va trece însă prin mijlocul a două cartiere rezidenţiale. Locatarii nici nu vor să audă de proiectul care ar urma să le spulbere liniştea pe care şi-au dorit-o atunci când s-au mutat. Aproape 200 de plângeri au fost depuse la primărie.

Foarte mult îi nemulţumeşte şi faptul că pe aproape toată lungimea drumului vor fi montate parapete de beton care să separe sensurile de mers.

„Toţi aceşti parapeţi care separă cele două sensuri vor interzice şi vor obliga foarte mulţi dintre locatarii acestei zone să ocolească 2, 4, 6 kilometri pe străduţe înguste, rezidenţiale, unde maşinile sunt parcate. Vrem să fie ca şi până acum, să putem să o luăm la stânga, la dreapta, unde vrem”, spune un locuitor din zonă.

În ciuda tuturor reclamaţiilor Primăria Voluntari nu are de gând să renunţe la proiect. Datorită noii infrastructuri rutiere, traficul va fi fluidizat, viteza de circulaţie va creşte, iar durata de tranzit a oraşului se va reduce, lucru ce va aduce o economie de timp care va avea efect direct şi asupra facilitării mobilităţii populaţiei şi mărfurilor.

Şi şoferii cer de ani buni o şosea de mare viteză: „Era nevoie. Se făceau nişte ambuteiaje mari, mai ales până în calea ferată.”

Lucrările vor costa 89 de milioane de lei, bani care provin în proporţie de 98% din fonduri europene. Şoseaua cu patru benzi ar trebui să fie gata în trei ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri