Bulevardul Prelungirea Ghencea va fi lărgit

Data publicării:
ghencea

Bulevardul Prelungirea Ghencea, o arteră sufocată mai tot timpul de maşini, va fi extins. Va avea două benzi pe sens, trotuare şi piste de biciclete de la intersecţia cu strada Braşov şi până la Şoseaua de Centură, adică pe o distanţă de aproape trei kilometri şi jumătate.

La intrarea în Domneşti, Compania Naţională de Autostrăzi vrea să construiască din 2017 un pasaj suprateran.

Cele două lucrări mari de infrastructură ar trebui să-i scape pe şoferi de ambuteiajele de acum, când se aşteaptă chiar şi o oră, în coloană, pentru a traversa zona.

Ca să poată lărgi drumul, Primăria Capitalei va cumpăra 13.000 de metri pătraţi de teren privat şi 4.000 de metri pătraţi de clădiri, pentru care va plăti în total 19 milioane de lei.

Primăria va despăgubi în total 200 de proprietari, cu sume cuprinse între 170 de euro şi 214.000 de euro. Problema este că 48 dintre cei care au terenuri sunt proprietari necunoscuţi.

Un detaliu care nu va împiedica negocierile, dă asigurări primarul general.

„Aşa mi se spune de şapte ani de zile. Când întreb de un teren mi se spune că e necunoscut şi dup-aia am şi surprize că descopăr repede al cui e”, spune Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

Proiectul nu e nou. În 2007, primăria condusă de Adriean Videanu visa la un bulevard cu trei benzi pe sens. Planul a fost abandonat însă din lipsa banilor.

Sorin Oprescu şi-a asumat doar data de începere a lucrărilor, nu şi un termen pentru terminarea lor.

„În septembrie (începem, n.r.) şi o să îl terminăm cât o să putem de repede pentru că tot acolo o să începem şi Braşovul”, a mai spus Sorin Oprescu.

Pentru lărgirea bulevardului, Primăria Capitalei a alocat anul acesta 70 de milioane de lei, sumă din care va achita şi valoarea exproprierilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri