BUSINESS CLUB. Convorbiri telefonice mai ieftine de la 1 aprilie

Data publicării:
telefonie mobila-1

În reţeaua mobilă, tariful pe minut scade de la 3,07 eurocenţi la 0,96 eurocenţi, iar în reţelele fixe, de la 0,67 eurocenţi la 0,14 eurocenţi.

Aceste tarife ar fi trebuit să între în vigoare încă de la 1 ianuarie, dar s-a întârziat pentru că Autoritatea de Reglementare în domeniu a aşteptat un răspuns de la Bruxelles.

S-a tras de timp, iar marii operatori au fost avantajaţi, pentru că, deşi diferenţele par infime, ele înseamnă sume foarte mari de bani. Aceşti eurocenţi sunt multiplicaţi pe baza minutelor vorbite. Operatorii care domină piaţă s-au plâns că scăderea tarifelor de interconectare îi va determina să-şi restrângă investiţiile şi că vor dispărea încasări de 200 de milioane de euro.

Practic, însă, aceste tarife sunt transferate, în final, în facturile clienţilor. Din cauza tarifelor prea mari între diferitele reţele, s-a ajuns că apelurile în reţea să însemne 90 la sută din tot traficul generat pe reţelele mobile.

Reţeaua de telefonie a ajuns să fie aleasă în funcţie de ce operatori au rudele, prietenii sau colegi, tocmai pentru a nu suportă costuri prea mari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri