BUSINESS CLUB. Cum pot fi deosebite hainele de firmă de falsuri

Data publicării:
haine magazine imbracaminte mediafax

Sute de fabrici de textile din România cu mii de angajați produc tone de îmbrăcăminte. Însă românii îmbracă doar 15% din hainele produse în fabricile din țară. Restul provine din import.

Și tot de peste granițe vin și falsurile, pentru că una din trei haine este contrafacută.

Produsul original și de calitate poate fi recunoscut, în primul rând, dupa etichetă, pe care trebuie incluse mai multe informații.

Tipul produsului respectiv, despre mărimea lui, despre tipul țesăturii și culoarea acesteia, despre compoziția fibroasă a țesăturii și, bineînteles, a căptușelii, despre gama de mărimi pe care noi lucrăm acel produs, despre preț, bineînțeles”, explică Sincron Eliza Talle, directorul de producţie al unei fabrici de îmbrăcăminte.

Numai ca românii se uita pe eticheta să vadă un singur lucru: prețul

Ca sa facă deosebire dintre un produs original și unul falsificat, cumpărătorii trebuie să fie atenți și la alte detalii.

Cusăturile sunt mai uniforme, sunt egale, dau un aspect frumos produsului finit”, spune Adreea Cruceanu, asistent manager la o fabrică de îmbrăcăminte.

Când vine vorba de îmbrăcăminte, fabricile din România sunt recunoscute pe plan internațional pentru calitatea produselor exportate.

De exemplu, o fabrică din Arad se poate lăuda că, de-a lungul anilor, textilele pe care le-a produs au fost îmbrăcate și de personalități internaționale, una dintre ele fiind chiar ducesa de Cambridge, actuala soție a prințului William al Marii Britanii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri