BUSINESS CLUB. Guvernul vrea ca Huawei să se ocupe de securitatea informatică a României

Data publicării:
sediul guvernului mediafax-2

Huawei a fost exclusă de la proiecte similare din Statele Unite, Canada şi Marea Britanie, scriu jurnaliştii de la Hotnews.

Executivul a semnat cu Huawei un memorandum, în noiembrie 2013, care prevede ca firma să se ocupe de construcţia de sisteme IT foarte importante, precum un sistem de comunicaţii naţionale, o reţea de bandă largă şi un sistem de supraveghere a traficului.

Până acum, niciunul dintre cele trei sisteme nu a fost realizat.

De Huawei se leagă o serie de controverse în cazul unor proiecte strategice din mai multe state membre ale NATO. În 2011, chinezii au vrut să participe la o licitaţie publică în Statele Unite pentru construcţia unei reţele de internet la nivel nivel naţional. Autorităţile americane le-au blocat accesul, pe motiv de securitate naţională.

La fel s-a întâmplat şi în Canada, unde Huawei voia să participe la licitaţia pentru reţeaua de telecomuncaţii a guvernului.

Iar în Marea Britanie, premierul David Cameron a cerut ca echipamentele chinezilor să fie excluse de la teleconferinţe, din cauza posibilelor vulnerabilităţi.

Numai în România se pare că Huawei ar fi găsit un loc mai primitor. Dar şi aici vor avea probleme, pentru că România este membru NATO. Huawei are afaceri în România de 10 ani, iar anul trecut a anunţat o investiţie de 100 de milioane de euro pentru afacerilor şi creşterea numărului de angajaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri