Bustul lui Sergiu Nicolaescu din Târgu Jiu va fi dat jos de pe soclu

Data publicării:
bustu

La patru luni de la instalarea bustului, artiştii spun că sculptura nu are nimic în comun cu chipul regizorului Sergiu Nicolaescu. Ministerul Culturii s-a simţit obligat să facă dreptate.

S-a reproşat că nu există o asemănare între marele actor şi regizor şi bust”, spune Ramona Evulescu, purtător cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Bustul va dispărea din oraș şi, dacă este să ne luăm după părerea localnicilor, nu e nicio pierdere. Nu sunt încântaţi de modul în care a fost imortalizat ilustrul lor concetăţean. Unii găsesc chiar o suspectă asemănare cu alt personaj din oraş.

„Cu domn primar, da”, consideră un localnic.

„Eu am mai trecut pe aici şi am văzut şi nu seamănă. Au zis că mai fac ceva la el, dar văd că nu au făcut”, spune un alt localnic.

Sculptura a fost comandată şi plătită de soţia lui Sergiu Nicolaescu şi de preşedintele Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România. Niciunul nu regretă investiţia.

„Nu este o fotografie care să reprezinte exact realitatea”, afirmă Dana Nicolaescu.

Ca să se apere, sculptorul care a cioplit în bronz spune că opera lui seamănă cu regizorul, dar în varianta tânără.

Am lucrat o vară la el, m-am documentat cu toate pozele pe care le-am avut și am considerat că un bust nu trebuie neapărat să semene”, susține Rodion Gheorghiță, sculptor.

Sergiu Nicolaescu a regizat 24 de filme, printre care celebrele Nea Mărin miliardar, Dacii şi Mihai Viteazul. După 1989, el a intrat şi în politică şi a devenit senator PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri