Sari la conținut

Buzău. O femeie şi fiul său au ajuns la spital după ce maşinuţa unui carusel în care se aflau a căzut

 

Femeia, în vârstă de 33 de ani şi fiul său de nouă ani se aflau, duminică după-amiază, în Târgul Drăgaica, din municipiul Buzău. Din cauza unei defecţiuni tehnice, maşinuţa din caruselul în care se aflau a căzut de la aproximativ doi metri şi s-a izbit de podeaua utilajului, după ce unul din furtunurile de presiune ale instalaţiei a cedat.

"Un furtun de presiune a cedat şi un avion din utilaj s-a lovit. O doamnă şi un copil, aflate în avionul respectiv, s-au lovit şi au fost transportaţi la spital pentru investigaţii. Erau mai mult speriaţi. Copilul avea o zgârâietură şi doamna se pare că s-a lovit. Nu părea nimic grav, dar au plecat la spital pentru investigaţii. Suntem autorizaţi ISCIR, avem toate autorizaţiile la zi pentru că altfel nu ne putem instala nicăieri în ţară. Fac asta de 40 de ani şi este prima data când păţesc aşa ceva. Mă bucur că a fost doar atât. Aparatul are o vechime de 15 ani şi reviziile se fac anual de către ISCIR la toate utilajele”, a declarat Stefan Dumitrescu, din Călăraşi, proprietarul utilajului, citat de news.ro.
Totodată, sursa citată a declarat că la momentul producerii accidentului 12 din cele 14 avioane ale utilajului erau ocupate şi că doar unul a coborât brusc şi s-a lovit de podea.

La faţa locului, a intervenit un echipaj de la ambulanţă, care a ajuns cu greu la cei doi răniţi din pricina spaţiului îngust şi a aglomeraţiei. Cele două victime au fost preluate şi duse la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru investigaţii amănunţite.

"Am înţeles că şi mama şi copilul au fost accidentaţi din cauza acestor utilaje. A venit Salvarea destul de greoi ;i cred că ar fi necesar ca şi Salvarea şi Pompierii să aibă acces mult mai uşor. Am înţeles că accidentările nu au fost prea grave şi cred că mai mare a fost sperietura”, a declarat un martor al evenimentului produs în Târgul Drăgaica, din municipiul Buzău.

Autorităţile au oprit utilajul de la funcţionare până când un specialist va veni să îl verifice şi să certifice că el poate funcţiona în continuare fără probleme.