BUZĂU. Un urs a căzut în capcana unor braconieri. Autorităţile n-au făcut încă nimic ca să-l salveze

Data publicării:
CRW 5250

În urmă cu o zi, ursul înfometat a coborât din munţi în căutare de hrană. Braconierii îi întinseseră însă o capcană, în care bietul animal a fost prins. Urletele ursului au fost auzite de câinii unui cioban, care l-a alertat imediat pe paznicul de vânătoare.

Localnicii sunt speriaţi, pentru că animalul poate oricând să scape din captivitate, iar un urs rănit este foarte periculos pentru oricine îi iese în cale.

Ursul captiv face parte dintr-o specie protejată de lege. Autorităţile însă nu se grăbesc să rezolve problema.

„Fiind vorba de o specie strict protejată, am luat legătura cu instituţiile abilitate...Este responsabilitatea în primul rând a gestionarului fondului de vânătoare, în cazul de faţă AJVPS Buzău. Am înţeles că mâine dimineaţă se va forma o echipă care, împreună cu un medic veterinar, va lua cea mai bună decizie pentru salvarea ursului. În acest caz este vorba de tranchilizarea acestuia şi redarea în natură”, a declarat Ionuţ Apostu, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Buzău.

Pentru localnici ameninţarea este serioasă, după ce doi oameni au fost omorâţi în anii trecuţi de urşi prinşi în condiţii similare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri